5-10 λεπτά καθημερινής σωματικής δραστηριότητας μπορεί να βελτιώσουν την υγεία

5-10 λεπτά καθημερινής σωματικής δραστηριότητας μπορεί να βελτιώσουν την υγεία

Γνωρίζουμε από ένα μεγάλο αριθμό ερευνών ότι η  φυσική άσκηση αποτρέπει τις καρδιακές παθήσεις, μειώνει την υψηλή πίεση του αίματος, μειώνει την LDL χοληστερόλη, βελτιώνει την πέψη, αυξάνει την ταχύτητα απορρόφησης των τροφών από το παχύ έντερο, οξυγονώνει τα εσωτερικά όργανα, βελτιώνει την ευελιξία των αρθρώσεων, βελτιώνει την διανοητική λειτουργία, αποτρέπει τον καρκίνο, αποτρέπει τον διαβήτη, βελτιώνει την πυκνότητα των κοκάλων, αποτρέπει την οστεοπόρωση, βοηθά στην κατάθλιψη και έχει πολλές άλλες ευεργετικές επιδράσεις. Η φυσική άσκηση είναι απολύτως απαραίτητη για να παραμείνετε υγιείς.

Τι μπορείτε να κάνετε για 5-10 λεπτά την ημέρα που μπορεί να αυξήσει τους καρδιακούς σας παλμούς; Σχεδόν τα πάντα: Περπάτημα, κολύμβηση, ποδηλασία, χορό, ανέβασμα σκαλιών, αερόμπικ και άλλα πολλά. Υπάρχουν ακόμα και πράγματα που μπορείτε να κάνετε εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πόδια σας ή εάν είστε παχύσαρκοι ή υποφέρετε από κάποιο πόνο στις αρθρώσεις. Ένας καλός γιατρός ή ένας φυσικοθεραπευτής μπορεί να  σας βοηθήσει πολύ. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες ενός ειδικού και ακολουθείστε ένα πρόγραμμα φυσικής άσκησης που είναι κατάλληλο για εσάς.

Η εγγραφή σε ένα γυμναστήριο είναι επίσης μια καλή λύση εάν επιθυμείτε να λάβετε πληροφορίες  σχετικά με τι πραγματικά χρειάζεται να κάνετε  για απώλεια βάρους, για ενδυνάμωση και βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης .

Δεν είναι δύσκολο να βρούμε κάτι να κάνουμε. Το δυσκολότερο για τους περισσότερους ανθρώπους στην πραγματικότητα είναι να το κάνουν. Γι’αυτό 5-10 λεπτά την ημέρα είναι κάτι εφικτό ακόμα και αν έχετε να γυμναστείτε 10 χρόνια. Δεν είναι δύσκολο να βρείτε πέντε λεπτά στο πρόγραμμα σας όσο απασχολημένοι και να είστε. Το κλειδί είναι να το κάνετε καθημερινά χωρίς δικαιολογίες και εξαιρέσεις ακόμα και αν δεν αισθάνεστε πολύ καλά. Ακόμη και αν είστε άρρωστοι, το περπάτημα είναι πολύ υγιέστερο από το να παραμείνετε στο κρεβάτι.

Με τον καιρό, αυτή τη συνήθεια των 5-10 λεπτών  θα γίνει κάτι που πραγματικά απολαμβάνετε και ανυπομονείτε να κάνετε. Σε αυτό το σημείο, ίσως να δοκιμάσετε να αυξήσετε τη χρονική διάρκεια σε 10- 20 λεπτά ή και περισσότερο. Μην πιέσετε τον εαυτό σας, αφήστε να έρθει φυσικά.

http://www.naturalnews.com/007251_health_habits_fitness.html