Σωστός καθαρισμός προσώπου

Αναζήτηση

Σωστός καθαρισμός προσώπου

Όταν κάνετε καθαρισμό προσώπου στο σπίτι σας, υπάρχουν απλά αλλά σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το δέρμα σας άψογο.

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας το πολύ λεπτό μυϊκό σύστημα του προσώπου. Αυτές οι πολύ ευαίσθητες μυϊκές ίνες μπορούν εύκολα να τεντωθούν υπερβολικά  και να δημιουργηθούν λεπτές ρυτίδες. Οι κινήσεις σας θα πρέπει να είναι απαλές από το κέντρο προς τα έξω, με σχεδόν καθόλου πίεση. Με αυτό τον τρόπο θέτουμε σε λειτουργία το λεμφικό σύστημα, που θα επηρεάσει έμμεσα την κυκλοφορία του αίματος, θα οξυγονώσει τους ιστούς και θα διεγείρει όλες τις λειτουργίες του δέρματος.

Οι ζεστές κομπρέσες χαλαρώνουν το δέρμα, απαλύνοντας τους πόρους ώστε να μπορέσει να γίνει ένας βαθύς καθαρισμός στη συνέχεια.

Πώς να εφαρμόσετε την κρέμα Καθαρισμού:

Εφαρμόστε την κρέμα, πιέστε ελαφρά και κάντε κινήσεις ρολό. Αυτό ο τρόπος θα αφαιρέσει με ασφάλεια τα παλιά και νεκρά κύτταρα του δέρματος σας.

Εάν τρίψουμε πολύ το πρόσωπο μας, η βρωμιά και τα υπολείμματα της ρύπανσης στο δέρμα μας μπορεί να το τραυματίσουν και να του προκαλέσουν ερεθισμό. Κάθε στρώμα του δέρματος έχει μια λειτουργία και το ανώτερο στρώμα είναι το προστατευτικό στρώμα. Εάν καταργήσετε αυτό το στρώμα πρόωρα με υπερβολικό
scrub, θα εκθέσετε ένα στρώμα του δέρματος σας που δεν είναι το προστατευτικό με αποτέλεσμα το δέρμα γρήγορα να δημιουργήσει ένα νέο προστατευτικό στρώμα κάνοντας το δέρμα τραχύ. Ακλουθώντας την ίδια διαδικασία πάλι με scrub και έντονο τρίψιμο καταλήγουμε σε αυτό τον κύκλο, να λεπταίνει η επιδερμίδα με την πάροδο του χρόνου προκαλώντας ένα κόκκινο ευαίσθητο δέρμα.

Πώς να εφαρμόσετε το Γαλάκτωμα καθαρισμού:

Κάνοντας μασάζ στο δέρμα από το κέντρο προς τα έξω, ακολουθώντας τη ροή της λέμφου. Ξεπλύνετε με ένα μαλακό σφουγγάρι, συμπιέστε και εφαρμόστε μια δροσερή κομπρέσα. Η σύσπαση των μυών θα χαλαρώσει οποιοδήποτε υλικό έχει συσσωρευτεί βαθιά στους πόρους και θα σταματήσει την επανεμφάνιση. Ενεργοποιεί επίσης το δέρμα να είναι πιο ζωντανό και διεγείρει τις λειτουργίες του.

Πηγή: http://beautywithsubstance.co.nz/posts/correct-cleansing