Εξαπλώνεται η μυκητιασική μηνιγγίτιδα στις ΗΠΑ

Εξαπλώνεται η μυκητιασική μηνιγγίτιδα στις ΗΠΑ

Η επιδημία μηνιγγίτιδας, η οποία προκλήθηκε από μολυσμένες ενέσεις στεροειδών, εξαπλώθηκε χθες Δευτέρα σε μια ακόμη αμερικανική πολιτεία, την 19η, καθώς καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στο Ρόουντ Άιλαντ, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Μόνο τέσσερις από τις 23 πολιτείες που έκαναν χρήση των ενέσεων δεν έχουν αναφέρει κρούσματα μυκητιασικής μηνιγγίτιδας, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Οι τέσσερις πολιτείες οι οποίες δεν έχουν αναφέρει ούτε ένα κρούσμα μηνιγγίτιδας είναι η Καλιφόρνια, η Νεβάδα, η Δυτική Βιρτζίνια και το Κονέκτικατ, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της νόσου, περιλαμβανομένου εκείνου στο Ρόουντ Άιλαντ, έφθασε χθες στα 347 ανά τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα Κέντρα, δηλαδή αυξήθηκε κατά δέκα από το Σάββατο.

Οι μολυσμένες ενέσεις στεροειδών για τη θεραπεία των πόνων της πλάτης παρασκευάστηκαν από την εταιρεία "New England Compound Center" (NECC), η οποία εδρεύει στη Μασαχουσέτη και βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών ερευνών.