Η στοματική υγεία άρρηκτα δεμένη με τη συνολική εικόνα της υγείας

Αναζήτηση

Η στοματική υγεία άρρηκτα δεμένη με τη συνολική εικόνα της υγείας

Όταν οι γυναίκες σκέφτονται την ορμονική τους υγεία, συνήθως σκέφτονται θέματα που αφορούν την έμμηνο ρήση, την εμμηνόπαυση, τη σεξουαλική τους υγεία ή την πρόσληψη βάρους.  Στην πραγματικότητα, οι μη ισορροπημένες ορμόνες μπορούν να επηρεάσουν ολόκληρο τον οργανισμό μιας γυναίκας. 

Για παράδειγμα, η σεξουαλικότητα μιας γυναίκας, επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, τόσο φυσικούς όσο και συναισθηματικούς. Οι γυναίκες συνήθως βιώνουν τα συμπτώματα των μη ισορροπημένων ορμονών, πριν αλλά και μετά την εμμηνόπαυση και κατά τη διάρκεια του κύκλου τους, γνωστό και ως Pre Menstrual Syndrome-Σύνδρομο πριν την έμμηνο ρήση.

Πιθανόν να μην έχετε ποτέ σκεφτεί πως ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη σεξουαλική σας διάθεση είναι μια ασθένεια των ούλων, γνωστή και ως η σιωπηλή νόσος.

Η στοματική υγεία είναι άρρηκτα δεμένη με τη συνολική εικόνα της υγείας μας.

Περνώντας από τα διάφορα στάδια της ζωής, όταν οι ορμόνες μας μεταβάλλονται από την εφηβεία μέχρι και την εμμηνόπαυση, και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, πολλοί οργανικοί ιστοί επηρεάζονται συμπεριλαμβάνοντας και τους ιστούς των ούλων. Τα ούλα μπορεί να πρηστούν, να ματώσουν εύκολα και να κοκκινίσουν κατά τη διάρκεια όλων αυτών των περιπτώσεων που σχετίζονται με την μεταβολή των ορμονών.

Συχνά, όταν οι ορμόνες επανέλθουν σε ισορροπία, τα ούλα δεν επανέρχονται πάντα αυτόματα  στην αρχική τους κατάσταση. Ακολουθώντας μια σωστή στοματική υγιεινή, τα ούλα θα επανέλθουν, ειδάλλως θα χειροτερέψει η κατάσταση τους. 

Η χρόνια φλεγμονή των ούλων μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα όχι μόνο στις ορμόνες σας αλλά και στο ανοσοποιητικό σας σύστημα, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η συνολική εικόνα της υγείας σας.

Μια ελαφριά αιμορραγία, κόκκινα ούλα και πρήξιμο, είναι σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσουμε καθώς υποδεικνύουν φλεγμονή και ασθένεια των ούλων.

Όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα λειτουργεί σωστά, είναι πιο εύκολο για εμάς να διαχειριστούμε το στρες αλλά και η διάθεση μας και οι ορμόνες μας παραμένουν σε ισορροπία. Αν αισθάνεστε κόπωση, νιώθετε ανήμποροι να διαχειριστείτε το στρες και δεν έχετε διάθεση για σεξουαλική επαφή, επισκεφτείτε τον οδοντίατρο σας.

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν για χρόνια με εναλλαγές στη διάθεση τους και κακή υγεία, ενώ ακολουθούν θεραπείες με φάρμακα χωρίς να περιλαμβάνεται μέσα στην συνολική εικόνα της υγείας τους η υγεία του στόματος. Τα φάρμακα από μόνα τους δεν μπορούν να βοηθήσουν εάν η χρόνια φλεγμονή των ούλων δεν θεραπευτεί.

 

Πηγή: http://www.naturalnews.com/023842_health_life_sex.html