Νέα υγειονομική βόμβα τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους ιατρούς

Νέα υγειονομική βόμβα τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους ιατρούς

Οι συμβεβλημένοι ιατροί του ΕΟΠΥΥ ετοιμάζονται πλέον να προβούν σε κινητοποιήσεις εξαιτίας της συσσώρευσης χρεών προς αυτούς, γεγονός που συντελεί σε μία έντονη νέα κρίση για το σύστημα δημόσιας υγείας της χώρας μας.

 Οι ιατροί της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ τονίζουν ότι οι ανεξόφλητες οφειλές προς αυτούς αγγίζουν πλέον τα 570 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα εκτελεί τις συνταγές των ασφαλισμένων επί πιστώσει τουλάχιστον έως τις 25 Ιουνίου, αναστέλλοντας ουσιαστικά τις κινητοποιήσεις του. 

Όμως, το νέο «μέτωπο» κινητοποιήσεων είναι εξίσου έντονο καθώς οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ απειλούν πλέον με αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα εξαιτίας των συσσωρευμένων χρεών, τα οποία μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα μέχρι και την δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του οργανισμού.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος, υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση ότι αν δεν εξοφληθούν οι συμβεβλημένοι με το νέο Ταμείο ιατροί, οι νομικοί σύμβουλοι του Συλλόγου θα χρησιμοποιήσουν όλα τα νόμιμα μέσα.

«Υγειονομική βόμβα, έτοιμη να εκραγεί» χαρακτηρίζει σε αντίστοιχη ανακοίνωση η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νέο Ταμείο.

Μάλιστα, οι συμβεβλημένοι γιατροί καλούν όλους τους ιατρικούς συλλόγους σε πανιατρική συστράτευση, επισημαίνοντας ότι «η υγεία δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετείται με συμβεβλημένους ιατρούς στα όρια των οικονομικών τους αντοχών στα ιατρεία τους και με απλήρωτους για τις εφημερίες τους ιατρούς σε νοσηλευτικά ιδρύματα».

 

ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4730269