Εκστρατεία ενημέρωσης για τα δικαιώματα των καρκινοπαθών

Αναζήτηση

Εκστρατεία ενημέρωσης για τα δικαιώματα των καρκινοπαθών

Συνεχίζεται και φέτος η εκστρατεία ενημέρωσης «Δικαίωμά μου» του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι.) με την ευγενική χορηγία του τμήματος Ογκολογίας της Novartis και την υποστήριξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο).

Σκοπός της καμπάνιας είναι η αναζήτηση, η καταγραφή και η κωδικοποίηση όλων των δικαιωμάτων των ασθενών με καρκίνο, αλλά και η συνεχής επικαιροποίηση των πληροφοριών, έτσι ώστε ο κάθε καρκινοπαθής να έχει στην διάθεσή του μία αξιόπιστη πηγή έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης, με αποτέλεσμα να τον βοηθήσει να τα διεκδικήσει και να έχει μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στην σχετική ιστοσελίδα και να κατεβάσετε τον πλήρη οδηγό με όλες της πληροφορίες και τα δικαιώματα των καρκινοπαθών ή να καλέσετε στον σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι στα τηλέφωνα 210 6468222, 210 3244390, 210 6447002.

Η εκστρατεία «Δικαίωμά μου» υποστηρίζεται επίσης και από το Facebook, και ειδικό application.

Όλοι μπορούν να στηρίξουν τα δικαιώματα των καρκινοπαθών κάνοντας likeστην σελίδα στο Facebook και φορώντας την αντίστοιχη κονκάρδα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου), ξεκίνησε ήδη ο νέο κύκλος δράσεων της εκστρατείας. Στο πλαίσιο αυτό, στις 6 Φεβρουαρίου 2013, ημέρα διεξαγωγής του διεθνή φιλικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας – Ελβετίας, πραγματοποιήθηκε διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού σχετικά με τα δικαιώματα των καρκινοπαθών στους φιλάθλους που παρακολούθησαν τον αγώνα, καθώς και προβολή του μηνύματος «Μάθε, Ψάξε, Διεκδίκησε έχεις Δικαίωμα!» στις οθόνες του γηπέδου Γ. Καραϊσκάκη, όπου διεξήχθη ο αγώνας.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι ΑΘΗΝΩΝ”, ιδρύθηκε με σκοπό να προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη σε κάθε νέο ασθενή και την οικογένειά του. Στόχοι του Συλλόγου είναι να αποτελέσει στήριγμα στις δύσκολες στιγμές της διάγνωσης, του χειρουργείου και των θεραπειών, χώρο ανταλλαγής εμπειριών & συναισθημάτων με στόχο την αλληλοβοήθεια, δύναμη διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας (υγειονομικών, κοινωνικών, εργασιακών) και αφορμή για να ανατραπεί η αμηχανία της κοινωνίας και ο φόβος που συνοδεύει την ασθένεια του καρκίνου.