6/7: Στο Μουσείο της Ακρόπολης Ευρωπαϊκή συνάντηση για το Σχολικό Εκφοβισμό

Αναζήτηση

6/7: Στο Μουσείο της Ακρόπολης Ευρωπαϊκή συνάντηση για το Σχολικό Εκφοβισμό

Οι συνεδριακές εγκαταστάσεις του Μουσείου της Ακρόπολης θα φιλοξενήσουν την Παρασκευή, 6 Ιουλίου, την Ευρωπαϊκή Συνάντηση «Χτίζοντας ένα Ευρωπαϊκό Δίκτυο ενάντια το Σχολικό Εκφοβισμό» που διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

 Στη συνάντηση θα παρουσιαστεί η εξέλιξη του έργου «Ευρωπαϊκή καμπάνια ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό», που υλοποιείται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με άλλους πέντε ευρωπαϊκούς μη κυβερνητικούς οργανισμούς καθώς και τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε έξι ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Daphne III.

 Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό ως απαραίτητου ευρωπαϊκού εργαλείου για τη διαμόρφωση μιας ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής και την επεξεργασία/διάδοση των επιτυχημένων πρακτικών για την αντιμετώπιση του φαινομένου που έχει λάβει ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις.

 Στην πρωτοβουλία του οργανισμού έχουν ήδη συστρατευθεί 17 ευρωπαϊκοί οργανισμοί από 12 χώρες μέλη που καλύπτουν το 62% του ευρωπαϊκού πληθυσμού: Ιταλία, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Ισπανία, Λετονία, Βουλγαρία, Εσθονία, Μάλτα, Λιθουανία, Σουηδία, Ρουμανία με την χώρα μας να ασκεί το συντονισμό του εγχειρήματος.

 Το μεγάλο αυτό βήμα δεν είναι τυχαίο. Αποτελεί αποτέλεσμα:

μακρόχρονης εργασίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» στα σχολεία της χώρας μας για την αντιμετώπιση του φαινομένου σε συνεργασία με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς

διαρκούς επαγρύπνησης και ενεργού υποστηρικτικής παρέμβασης μέσα από την Εθνική Γραμμή για το Παιδί 1056 και 

διακεκριμένης διεθνούς παρουσίας και δραστηριοποίησης του οργανισμού μας, η οποία στηρίζεται στην αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία, χαρακτηριστικά τόσο απαραίτητα κατά την ιδιαίτερη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας.

Η επιστημονική και η ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα της Ελλάδας πλαισιώνουν ενεργητικά την προσπάθεια, που επιπλέον συναντά πολυεπίπεδη υποστήριξη σε Ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο όπως φαίνεται από τη συμμετοχή στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, του Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Δημάρχου Αθηναίων.

health.in.gr