Εξαιρετικά επικίνδυνες για την υγεία οι εντατικές θεραπείες εξωσωματικής

Αναζήτηση

Εξαιρετικά επικίνδυνες για την υγεία οι εντατικές θεραπείες εξωσωματικής

Πέμπτη 24/05/12 

 

Η υγεία των γυναικών και των μωρών τους τίθενται σε μεγάλο κίνδυνο από τις εντατικές και επιθετικές θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης που πραγματοποιούνται σε κλινικές στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με προειδοποιήσεις ειδικών επιστημόνων

 Οι συνήθεις πρακτικές των εντατικών (και συχνά ανεύθυνων)  θεραπειών περιλαμβάνουν την υψηλή δόση ισχυρών φαρμάκων διέγερσης και τις επικίνδυνες χειρουργικές επεμβάσεις.

 Τα ζευγάρια ξοδεύουν υπέρογκα ποσά στην προσπάθεια τους να τεκνοποιήσουν και αρκετές κλινικές εκμεταλλεύονται αυτό το γεγονός λειτουργώντας εντελώς ανεύθυνα και αντιδεοντολογικά.

 Σύμφωνα με τους ειδικούς, μία ασφαλέστερη και ηπιότερη προσέγγιση στη θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι διαθέσιμη, και μπορεί να δώσει στους ασθενείς παρόμοια ποσοστά επιτυχίας σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και, το κυριότερο, με μικρότερο κόστος.

 Η Καθηγήτρια Geeta Nargund, της Κλινικής  St George στο νότιο Λονδίνο, εξέφρασε έντονες ανησυχίες σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Κοπεγχάγη.

 Η Nargund δήλωσε ότι υπάρχουν αυξανόμενες αποδείξεις ότι η συνήθης μέθοδος εξωσωματικής γονιμοποίησης που πραγματοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, και όπου οι ωοθήκες διεγείρονται με υψηλές δόσεις φαρμάκων ώστε να παράγουν μεγαλύτερη ποσότητα ωαρίων, βλάπτουν σοβαρά την υγεία των γυναικών και προκαλούν χρωμοσωμικές-γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο:

 “Η υψηλή δόση φαρμάκων διέγερσης μπορεί να έχει πολύ άσχημες παρενέρεγειες στις γυναίκες, και η πιο σοβαρή από αυτές είναι ένα σύνδρομο το οποίο ονομάζεται Σύνδρομο Υπερδιέγερσης των Ωοθηκών. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι γυναίκες που υποβάλλονται σε αυτού του τύπου και την ένταση διέγερσης αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους”, υπογράμμισε η Nargund κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου…

 Πηγή: http://healthsoc.wordpress.com/ με πληροφορίες από pentapostagma.gr