Απόσυρση εμφιαλωμένου νερού

Απόσυρση εμφιαλωμένου νερού

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Δ/νση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στα πλαίσια διερεύνησης καταγγελίας για διακίνηση εμφιαλωμένου νερού με πιθανή χρήση μη νόμιμων εμπορικών σημάτων, προέβη σε δειγματοληψία επιτραπέζιου νερού, εμφιαλωμένου σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων, για έλεγχο μικροβιακών παραμέτρων & επισήμανσης.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Χημική Υπηρεσία Σερρών ανιχνεύθηκε το βακτήριο Pseudomonas aeroginosa / Πυοκυανική Ψευδομονάδα και αναμένονται και άλλα αποτελέσματα μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων.

Το δείγμα χαρακτηρίστηκε ως «μη σύμφωνο – μη ασφαλές- επιβλαβές για την υγεία» σύμφωνα με την ΚΥΑ 15523/2006, Παράρτημα VI, Κεφάλαιο Α, παρ. 2.β εδ. 2. και την KYA 38295/2007 και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 7, εδάφιο στ του Κώδικα Τροφίμων & Ποτών και τον Κανονισμό 178/2002, άρθρο 14 παρ.1& 2,α..

H εμπορική επωνυμία του προϊόντος είναι ‘Waterline – Διάθεση Διανομή από την Δ. Ευστρατίου ΑΕ, 8ο χιλ. Καβάλας -Θεσ/νίκης’ και στο πλαστικό πώμα της φιάλης αναγραφόταν με αυτοκόλλητη ετικέτα οι ενδείξεις : «Επιτραπέζιο νερό, πηγής Κεφαλαρίου Δράμας, παρασκευάζεται & εμφιαλώνεται από την Μαμμής Ι. & ΣΙΑ ΕΕ, 14ο χιλ. Δράμας- Καβάλας, Αγ. Αθανάσιος Δήμος Δοξάτου ΤΚ 66300 Δράμας, με ημερομηνία παραγωγής 10/7/2012 & ημερομηνία λήξης 10/7/2013».

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των παραπάνω προϊόντων από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.