Μη-μεταδοτική ασθένεια τύπου AIDS εμφανίζουν ασθενείς από Ασία

Μη-μεταδοτική ασθένεια τύπου AIDS εμφανίζουν ασθενείς από Ασία

Νέα ασθένεια προκαλεί συμπτώματα που προσομοιάζουν με αυτά του AIDS σε ασθενείς στην Ασία και τις Η.Π.Α. δίχως οι τελευταίοι να έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV.

Το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών είναι αυτό στο οποίο επιδρά η νέα αυτή ασθένεια, αφήνοντας τους έτσι ανυπεράσπιστους σε πιθανές μολύνσεις.

Οι επιστήμονες δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη την αιτιολογία της, αλλά με τα έως τώρα δεδομένα δεν φαίνεται αυτή να παρουσιάζει μεταδοτική φύση.

Ενώ εμφανίζεται ως ακόμη μία μορφή ανοσολογικής ανεπάρκειας, η οποία δεν κληρονομείται και εμφανίζεται μονάχα σε ενήλικες, σύμφωνα με τη Δρ. Sarah Βrowne δεν μεταδίδεται μέσω ενός ιού όπως στη περίπτωση του HIV/AIDS.

Ο Δρ. Dennis Maki, ειδικός στις λοιμώδεις νόσους, δηλώνει ότι υπάρχει πιθανότητα η ασθένεια να προκαλείται από κάποιας μορφής μόλυνση, παρόλο που με τα ισχύοντα δεδομένα αυτή δεν εμφανίζεται αυτή να μεταδίδεται από άτομο σε άτομο.  

Η ασθένεια αναπτύσσεται περίπου στην ηλικία των 50 ετών κατά μέσο όρο, αλλά δεν κληρονομείται και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, καθιστώντας έτσι μικρή τη πιθανότητα να οφείλεται σε ένα και μοναδικό γονίδιο, σύμφωνα με τη Δρ. Browne.

Το AIDS αποτελεί πλέον μία τεκμηριωμένη ασθένεια, η οποία αντικατοπτρίζει την επίκτητη ανοσολογική ανεπάρκεια. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενών φθείρεται κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Ο ιός ΗΙV, ο οποίος προκαλεί το AIDS, καταστρέφει τα κύτταρα-Τ, τα οποία αποτελούν τη πρώτη γραμμή άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η νέα αυτή νόσος δεν επηρεάζει τα κύτταρα-Τ, αλλά προκαλεί μία εντελώς διαφορετική μορφή βλάβης. Η μελέτη της Δρ. Browne σε δείγμα περισσότερων από 200 ατόμων στη Ταιβάν και τη Ταϋλάνδη, είχε ως εύρημα ότι οι οργανισμοί των ασθενών δημιουργούσαν αυτο-αντισώματα τα οποία καταστέλλουν τη δράση της ιντερφερόνης-γάμμα.

Η ιντερφερόνη-γάμμα ουσιαστικά υποβοηθά στη καταπολέμηση των λοιμώξεων. 

Το μπλοκάρισμα ή η καταστολή αυτού του χημικού σήματος αφήνει τους ασθενείς ευάλωτους σε ιούς, μυκητικές λοιμώξεις και παράσιτα, αλλά ειδικότερα σε μυκοβακτήρια τα οποία αποτελούν μία μικροβιακή ομάδα παρόμοια με αυτή της φυματίωσης που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή πνευμονική βλάβη.

Οι ερευνητές έχουν ονομάσει τη νέα αυτή ασθένεια σύνδρομο ανοσολογικής ανεπάρκειας στην ενήλικη ζωή επειδή αναπτύσσεται στα ύστερα ενήλικα χρόνια των ασθενών, δίχως οι επιστήμονες να μπορούν να γνωρίζουν ακριβώς το πότε αυτή αναπτύσσεται καθώς και την αιτία της.

'Βασικά, δεν γνωρίζουμε την αιτία που προκαλεί τη δημιουργία των συγκεκριμένων αντισωμάτων,' δήλωσε η Browne.

Τα αντιβιοτικά δεν είναι πάντα αποτελεσματικά, για αυτό οι γιατροί έχουν δοκιμάσει μία πλειάδα διαφορετικών προσεγγίσεων, όπως τη χρησιμοποίηση ενός αντικαρκινικού φαρμάκου τα οποίο υποβοηθά στον περιορισμό της παραγωγής των συγκεκριμένων αντισωμάτων.

Το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι ασθενείς είναι Ασιάτες ή Ασιατικής καταγωγής υποδεικνύει ότι η αιτιολογία της ασθένειας ενδέχεται να κρύβεται σε γενετικούς καθώς και σε περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως μία ειδική μόλυνση που προκαλεί τη νόσο, κατέληξαν οι ερευνητές.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2192330/New-AIDS-like-disease-discovered-Asians-researchers-say-contagious.html#ixzz24SKjOeka