Κουνελάκια για κατοικίδια

Αναζήτηση

Κουνελάκια για κατοικίδια


Τα κουνελάκια ως κατοικίδια ζώα ταιριάζουν τέλεια σε μια οικογένεια. Όχι μόνο είναι πολύ χαριτωμένα, αλλά έχουν προσωπικότητα και χαρακτήρα που τα παιδιά σας σίγουρα θα αγαπήσουν. Αλλά προτού υιοθετήσετε κουνέλια ή λαγουδάκια για κατοικίδια ζώα, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε εκ των προτέρων για να κάνετε τη σχέση σας με το κουνέλι πιο αρμονική και να επιτρέψετε στο νέο κατοικίδιο ζώο σας να είναι άνετα μαζί σας και μέσα στο σπίτι σας.

Έχοντας ένα κουνέλι, όπως ισχύει και με τα άλλα κατοικίδια, θα χρειαστεί να κάνετε ορισμένα έξοδα για την φροντίδα του. Εκτός από τα χρήματα που θα δώσετε για να το υιοθετήσετε, θα χρειαστεί να δαπανήσετε μερικά για τομείς όπως τη στέγαση, τα τρόφιμα, τις επισκέψεις στον κτηνίατρο, καθώς και άλλες δαπάνες που μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε ενώ το λαγουδάκι είναι υπό τη φροντίδα σας.

Φυσικά, θα πρέπει να κατασκευάσετε ή να αγοράσετε ένα σπίτι για το κουνελάκι σας, όμως θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι δεν είναι απομονωμένο και μακριά από εσάς. Τα κουνελάκια είναι πολύ κοινωνικά ζώα και τους αρέσει να αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους όλη την ώρα. Βεβαιωθείτε ότι το σπίτι του παρέχει αρκετό χώρο για να κινείται καθώς στα κουνέλια αρέσει να κινούνται συνεχώς!

Τα κουνελάκια ως κατοικίδια ζώα μπορούν να προσφέρουν ώρες διασκέδασης και ψυχαγωγίας στο σπίτι σας. Αλλά μόλις το λαγουδάκι βαριέται, τα πράγματα σας είναι σε μεγάλο κίνδυνο. Τα κουνέλια έχουν την τάση να μασούν πράγματα, ακόμη και αν δεν είναι τρόφιμα. Μπορεί να μασούν οτιδήποτε βρίσκεται κοντά τους. Για να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη αγοράστε του ένα παιχνίδι που θα μπορεί να μασά κάθε φορά που θα βαριέται. Αυτό θα διασκεδάζει το λαγουδάκι σας αλλά θα αποτρέπει και το μάσημα των αντικειμένων σας.

Άλλες πληροφορίες που πρέπει να ξέρετε πριν υιοθετήσετε ένα κουνέλι για κατοικίδιο είναι για την υγεία και τη διατροφή του. Θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι το κουνέλι σας παίρνει επαρκείς ποσότητες των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται, προκειμένου να αναπτυχθεί με υγεία. Τα κουνελάκια χρειάζονται συνεχή πρόσβαση σε φυτικές ίνες, καθώς αποτελεί το ουσιαστικό μέρος της διατροφής τους. Αγοράστε αρκετό σανό χλόης για να μπορεί το κουνέλι σας να μασά όποτε το θελήσει.

Τα κουνέλια μπορούν να είναι πολύ διασκεδαστικά αν έχουν καλές δεξιότητες κοινωνικοποίησης. Υπάρχουν μερικά κουνελάκια που είναι πολύ τρυφερά με τους ανθρώπους ενώ υπάρχουν και κάποια που δεν τους αρέσει να τα κρατάνε αγκαλιά και μπορεί να είναι επίσης εχθρικά. Έτσι, προτού υιοθετήσετε ένα κάντε μια δοκιμή για την  προσωπικότητα του πρώτα, εάν του αρέσει να το αγγίζουν και να το κρατάνε.

Θυμηθείτε όλα τα παραπάνω αν σχεδιάζετε να φέρετε ένα κουνελάκι στο σπίτι, έτσι ώστε να είστε έτοιμοι για το νέο σας κατοικίδιο και να ξέρετε πώς να το αντιμετωπίσετε.

http://www.sooperarticles.com/pets-articles/rabbit-articles/bunnies-pets-1038490.html