Στην Τήνο το 3ο Διεθνές Σεμινάριο για τον Καρκίνο του Πνεύμονα

Στην Τήνο το 3ο Διεθνές Σεμινάριο για τον Καρκίνο του Πνεύμονα

Στις 7-9 Σεπτεμβρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί στην Τήνο, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, το 3ο Διεθνές Σεμινάριο για τον Καρκίνο του Πνεύμονα, το οποίο διοργανώνεται από την Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογική Ομάδα (Hecog).

Το Σεμινάριο πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην Τήνο και τα τελευταία χρόνια ειδικεύεται στον καρκίνο του πνεύμονα.

Ο πρόεδρος του Σεμιναρίου, Πάρις Κοσμίδης αναφέρει: «Στο Διεθνές Σεμινάριο για τον Καρκίνο του Πνεύμονα που θα λάβει χώρα φέτος στην Τήνο, θα γίνουν σπουδαίες ανακοινώσεις για τις νεότερες θεραπείες που έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται παγκοσμίως. Οι νέες αυτές θεραπείες βασίζονται στην ανακάλυψη ορισμένων στοιχείων των καρκινικών κυττάρων τα οποία έχουν θεωρηθεί υπεύθυνα για την καρκινογένεση. Τα νεότερα αυτά φάρμακα τα οποία είναι εξατομικευμένα για κάθε ασθενή, έχουν τη δυνατότητα να αδρανοποιούν τα συγκεκριμένα αυτά καρκινικά κύτταρα χωρίς να βλάπτουν υγιή κύτταρα. Σήμερα θεωρούμε ότι κάθε μορφή καρκίνου του πνεύμονα είναι μια ξεχωριστή οντότητα, τα χαρακτηριστικά της οποίας μπορούμε να διευκρινίζουμε με ειδικές εξετάσεις. Στο Σεμινάριο αυτό θα λάβουν χώρα ειδικοί Έλληνες επιστήμονες καθώς και ογκολόγοι από το εξωτερικό».

Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου, θα πραγματοποιηθεί Έκθεση ζωγραφικής Παιδιών με νεοπλασία και Τήνιων καλλιτεχνών. Μέρος των εσόδων από την πώληση των έργων των Τήνιων καλλιτεχνών θα διατεθεί για τους σκοπούς του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

Τα εγκαίνια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν στις 7 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 21:00, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού στο πλαίσιο της Τελετής Έναρξης του Σεμιναρίου.

health.in.gr