Προληπτική ανακοίνωση από τον Ε.Ο.Φ για αντιαλλεργική ένεση

Προληπτική ανακοίνωση από τον Ε.Ο.Φ για αντιαλλεργική ένεση

27/05/12


 Η εταιρία ALLERTEC HELLAS Α.Ε. (Υπεύθυνος Κυκλοφορίας στην Ελλάδα του προϊόντος Anapen, της εταιρίας Lincoln Medical L.td.) προέβη την Παρασκευή σε ενημέρωση πρός τους ασθενείς, τους επαγγελματίες υγείας και τις φαρμακαποθήκες σχετικά με τη χρήση της αυτοχορηγούμενης συσκευής Anapen.

 Η ενημέρωση σύμφωνα με την ανακοίνωση έγινε για καθαρά προληπτικούς λόγους και αφορούσε τις συσκευές που βρίσκονται σε κυκλοφορία μέχρι σήμερα.

 Το θέμα της προληπτικής ενημέρωσης σχετίζεται με δυνητικό πρόβλημα του χρόνου χορήγησης και της δοσολογίας που αποδεσμεύεται κατά την ενεργοποίηση της συσκευής.

 Αυτό παρατηρήθηκε σε έναν πολύ μικρό αριθμό συσκευών στη διαδικασία ελέγχου παραγωγής του προϊόντος.

 Αυτός είναι και ο λόγος που το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε έλλειψη στην τροφοδοσία της αγοράς τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

 Οι κατέχοντες ήδη στη διάθεσή τους Anapen συστήνεται να κάνουν χρήση της συσκευής σε περίπτωση ανάγκης, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που παρέχονται στο εσωτερικό της συσκευασίας.

 Αμέσως μετά τη χρήση θα πρέπει να επισκέπτονται το πλησιέστερο νοσοκομείο ή κέντρο υγείας για περαιτέρω αξιολόγηση της κατάστασής υγείας τους, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο Φύλλο Οδηγιών του προϊόντος.

 Το Anapen είναι μια αυτοχορηγούμενη ένεση αδρεναλίνης για την αντιμετώπιση του αλλεργικού αναφυλακτικού σοκ που προκαλείται από τρόφιμα, φάρμακα, τσίμπημα μέλισσας ή άλλων εντόμων, ιδιοπαθή αναφυλαξία, ή από αναφυλαξία κατά την άσκηση.

 Διατίθεται σε 2 μορφές στην Ελλάδα (προγεμισμένη, αυτοχορηγούμενη ένεση):

 Anapen 150mcg/0,3ml για άτομα βάρους 15-30 κιλών και 

Anapen 300mcg/0,3ml για άτομα βάρους άνω των 30 κιλών

 

Πηγή: http://www.eof.gr/assets/ALLERTEC.pdf