Δέκα τρόποι για να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά σας

Αναζήτηση

Δέκα τρόποι για να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά σας

Οσοι έχουν ευτυχισμένα παιδικά χρόνια θα έχουν καλύτερη ζωή και ως ενήλικοι, υποστηρίζουν πολλές έρευνες. Θα κάνουν καλύτερους γάμους, θα αποκτήσουν καλύτερες δουλειές, μεγαλύτερους μισθούς και δεν θα πάθουν κατάθλιψη.

Ποιοι είναι όμως οι τρόποι για να μεγαλώσουμε ευτυχισμένα παιδιά; Αμερικανοί επιστήμονες με επικεφαλής την συγγραφέα Christine Carter, έδωσαν στη δημοσιότητα τον δεκάλογο της ευτυχίας:


1. Να είστε εσείς οι ίδιοι ευτυχισμένοι

2. Διδάξτε τα παιδιά σας πώς να χτίζουν σχέσεις με τους άλλους

3. Να περιμένετε προσπάθεια σε ό,τι κάνουν και όχι τελειότητα

4. Διδάξτε τα να είναι αισιόδοξα

5. Δείξτε τους πώς να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη

6. Μάθετε στα παιδιά σας να ασχολούνται με δραστηριότητες που τα κάνουν ευτυχισμένα

7. Διδάξτε στα παιδιά σας την αυτοπειθαρχία

8. Δώστε τους χρόνο για περισσότερο παιχνίδι. Τις δύο τελευταίες δεκαετίες έχει σημειωθεί δραματική μείωση στο χρόνο παιχνιδιού των παιδιών κατά οκτώ ώρες την ημέρα. Το παιχνίδι επιτρέπει στα παιδιά να αναπτυχθούν σωστά και να γίνουν ευτυχισμένοι ενήλικες. Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι οι γονείς θα πρέπει να κρατούν τα παιδιά όσο γίνεται περισσότερο μακριά από την τηλεόραση.

9. Δημιουργείστε το κατάλληλο περιβάλλον, μέσα στο οποίο τα παιδιά θα αισθάνονται πραγματικά ευτυχισμένα

10. Φάτε δείπνο μαζί με τα παιδιά σας. Μπορεί να ακούγεται απλό και ασήμαντο, όμως οι επιστήμονες δηλώνουν ότι η ζεστή οικογενειακή στιγμή όπου τα παιδιά τρώνε μαζί με τους γονείς τους, τα κάνει να αισθάνονται συναισθηματική σταθερότητα και εκείνα τα παιδιά που δειπνούν συχνότερα με την οικογένειά τους, παρουσιάζουν λιγότερες φορές κατάθλιψη στην ενήλικη ζωή τους από τους συνομηλίκους τους, που δεν είχαν οικογενειακά δείπνα σαν παιδιά.