Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας με ενημερωτικές δράσεις ανά την Ελλάδα

Αναζήτηση

Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας με ενημερωτικές δράσεις ανά την Ελλάδα

Με επίκεντρο τα νεαρά άτομα που πάσχουν από Σκλήρυνση κατά Πλάκας, η Ελληνική Ακαδημία ΝευροΑνοσολογίας σε συνεργασία με Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου (29 Μαΐου) με μια σειρά εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα.

Στόχος των δράσεων είναι σε μια εποχή όπου οι νέοι μπορεί να αρχίζουν μια νέα καριέρα, ή σχέσεις ή και σχέδια για το μέλλον, η διάγνωση μιας χρόνιας και δυνητικά ανίατης νόσου, όπως η Πολλαπλή Σκλήρυνση, να οδηγήσει τους στην επαναξιολόγηση των στόχων και του γενικότερου προσανατολισμού τους στη ζωή.

Δράσεις ανά την Ελλάδα


·         Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ ) – Αθήνα
Σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου 2013, λειτουργεί Περίπτερο του ΣΑμΣΚΠ στην γωνία Ερμού & Νίκης, (Metro Σύνταγμα) από τις 9.30 το πρωί έως τις 20.00 το απόγευμα. Από το περίπτερο θα ενημερώνεται το κοινό για τη ΣΚΠ-ΠΣ από τα μέλη, τους εθελοντές και τους επιστήμονες που θα το πλαισιώνουν. Επίσης θα δίνεται έντυπο υλικό και άλλες πληροφορίες για τη ΣΚΠ-ΠΣ.
 
Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, θα διεξαχθεί επιστημονική ημερίδα για τη ΣΚΠ-ΠΣ στο ξενοδοχείο Divani Caravel (Λεωφ. Βασ. Αλεξάνδρου 2 - αίθουσα Μακεδονία) στις 10.30 π.μ. Στην Ημερίδα θα μιλήσουν μεταξύ των άλλων οι: Νικόλαος Γρηγοριάδης Αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας, Β' Νευρολογική Κλινική, Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με θέμα «Τρέχουσες απόψεις για τη θεραπεία της Π.Σ.», ο Αστέριος Τέρπου, χειρουργός, γυναικολόγος μαιευτήρας ανδρολόγος με θέμα «Κύηση – Γυναίκα – Πολλαπλή Σκλήρυνση».

·         Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΕΑμΣΚΠ) – Λάρισα
Σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου, λειτουργούν Περίπτερα ενημέρωσης πολιτών σε Λάρισα, Βόλο και Τρίκαλα, ενώ υπάρχει και απογευματινή διάλεξη – παρουσίαση αποτελεσμάτων παγκόσμιας έρευνας σχετικά με την ποιότητα ζωής ασθενών με ΣΚΠ-ΠΣ και Βιωματικό Εργαστήρι με Ψυχοθεραπευτή «Αποδοχή και ΠΣ.»?
Οι δράσεις θα ολοκληρωθούν με MS Night, μια βραδιά με πάρτυ για τους νέους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας.
 
Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου, θα γίνει παρουσίαση των νέων προγραμμάτων υποστήριξης των Ατόμων με ΣΚΠ-ΠΣ μελών της ΠΕΑμΣΚΠ.

·         Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ) - Πάτρα
Σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου2013, λειτουργούν ειδικά ενημερωτικά περίπτερα στην Πάτρα στην Πλατεία Γεωργίου από τις 10.00 π.μ. έως τις 20.00 μ.μ. και στις κεντρικές πλατείες στο Αγρίνιο και στον Πύργο, από τις 10.00 π.μ έως τις 214.00 μ.μ. Από τα παραπάνω περίπτερα θα διανέμεται έντυπο υλικό ενημέρωσης για τη ΣΚΠ-ΠΣ και το Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ. Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στα θέματα της ΣΚΠ-ΠΣ. Οι εκδηλώσεις τελούνται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Δήμων: Πατρών, Αγρινίου και Πύργου.

·         Ένωση Φίλων και Πασχόντων με ΣΚΠ Βορειοδυτικής Ελλάδος- Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Εορδαίας
Σήμερα, Τετάρτη 29 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν στα Ιωάννινα και στην Πτολεμαΐδα εκδηλώσεις για την MS DAY 2013.