Συνεχίζονται ως τις 30/6 οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών Αθήνας

Συνεχίζονται ως τις 30/6 οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών Αθήνας

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ως τις 30 Ιουνίου αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και ως τότε οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα που χρειάζονται.

Η γενική συνέλευση των φαρμακοποιών ήταν μαραθώνια και διεξήχθη σε κλίμα έντασης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος απείλησε με παραίτηση από τη θέση του, επειδή αρχικά φάνηκε ότι δεν έβρισε ανταπόκριση η πρόταση του για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Τελικά, έπειτα από ψηφοφορία, 491 φαρμακοποιοί στήριξαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων, ενώ 478 καταψήφισαν την πρόταση. Η απόφαση δεν αφορά τα φαρμακεία του Πειραιά.

Κομβική θεωρείται, πάντως, για τη στάση των φαρμακοποιών της Αθήνας, η ερχόμενη Δευτέρα οπότε αναμένουν να δουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ και αφορούν οφειλές μέχρι το τέλος του μήνα Απριλίου

Σημειώνεται, επίσης, ότι πάρα την αντίθετη απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κάποιοι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας, όπως της Αχαΐας, της Ηλείας κ.α, συνεχίζουν και αυτοί τις κινητοποιήσεις, μέχρι νεωτέρας.

Πηγή:health.in.gr