Προστατέψτε τα χέρια σας

Αναζήτηση

Προστατέψτε τα χέρια σας

Πολλές από εμάς περιποιούμαστε το πρόσωπο μας αλλά ξεχνάμε να κάνουμε το ίδιο και για τα χέρια μας. Τα πρώτα σημάδια γήρανσης θα εμφανιστούν στα χέρια μας καθώς το δέρμα στο πίσω μέρος τους είναι υπερβολικά ευαίσθητο. Το δέρμα είναι πάρα πολύ λεπτό και δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου λίπος, για αυτό οι φλέβες μας είναι τόσο ορατές. Όσο μεγαλώνουμε, το λιγοστό λίπος που υπάρχει εκεί μειώνεται και το δέρμα γίνεται ξηρό και χαλαρό με άσχημες κηλίδες γήρανσης αλλά και κηλίδες από τον ήλιο.

Πως μπορούμε να προστατέψουμε τα χέρια μας;

Χρησιμοποιείτε πάντα μια αντηλιακή κρέμα υψηλής προστασίας, ακόμη και όταν οδηγείτε. Ο ήλιος προκαλεί το 90%-95% των ρυτίδων, γραμμών και αποχρωματισμών στο σώμα μας και στα χέρια μας.

Να φοράτε γάντια όταν τα χέρια σας έρχονται σε επαφή με σκληρά σαπούνια, απορρυπαντικά ή χημικά. Φορέστε πάντα γάντια κάθε φορά που πλένετε τα πιάτα ή πλένετε ρούχα στο χέρι. Τα απορρυπαντικά μπορεί να είναι πάρα πολύ σκληρά για τα χέρια και για τα νύχια σας. Τα νύχια όταν εκτίθενται στο νερό φουσκώνουν και στη συνέχεια συρρικνώνονται ξανά καθώς στεγνώνουν. Αυτό συμβάλει για εύθραυστα νύχια.

Χρησιμοποιείτε ένα σαπούνι με ήπιο pH όταν πλένετε τα χέρια σας.

Απολέπιση. Χρησιμοποιείστε ένα scrub για τα χέρια σας δυο φορές την εβδομάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ίδιο προϊόν απολέπισης που χρησιμοποιείτε για το πρόσωπο σας ή μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αναμιγνύοντας θαλασσινό αλάτι και χυμό λεμονιού. Περάστε το μίγμα στα χέρια σας με μια παλιά οδοντόβουρτσα για να αφαιρέσετε όλα τα νεκρά κύτταρα. 

Αφού πλένετε τα χέρια σας, στεγνώστε τα απαλά και ενυδατώστε τα με μια κρέμα χεριών. Μην ξεχνάτε τα νύχια και τα πετσάκια.

Να φοράτε πάντα προστατευτικά γάντια όταν ασχολείστε με τον κήπο ή κάνετε βαριές δουλειές στο σπίτι. Φοράτε γάντια για να προστατεύεται τα χέρια σας από το κρύο.

Περιποιείστε τα πετσάκια των νυχιών σας σωστά. Ποτέ μην τα κόβετε παρά να τα σπρώχνετε με τα ειδικά ξυλάκια προς τα πίσω μετά το μπάνιο. Λειτουργούν προστατευτικά απέναντι σε μύκητες και βακτήρια.

Πηγή: http://whatscookingamerica.net/HealthBeauty/YoungerHands.htm