Διατηρήστε υγιή τα μαλλιά σας

Αναζήτηση

Διατηρήστε υγιή τα μαλλιά σας

Παρασκευή 25/05/12

 

 Όμορφα και λαμπερά μαλλιά είναι μόνο τα υγιή μαλλιά γι’αυτό η σωστή φροντίδα θα πρέπει να είναι το πρωταρχικό σας μέλημα.

 Η σωστή υγιεινή ανάλογα με τον τύπο μαλλιών που έχετε και την κατάσταση τους, είναι αυτή που θα επιφέρει την φυσική λάμψη χωρίς να παίζει ρόλο ούτε το μήκος τους αλλά ούτε και το χρώμα.

 Όπως αναφέρεται και πιο πάνω η καθαριότητα είναι η νούμερο ένα προυπόθεση για υγιή μαλλιά.

 Πλένετε τα μαλλιά σας όσες φορές χρειάζονται με ένα σαμπουάν κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σας αλλά και για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Υπάρχουν πάρα πολλά προιόντα στην αγορά για κανονικά, ξηρά, λιπαρά ή βαμμένα μαλλιά καθώς και θρεπτικές μάσκες που τα ενιδατώνουν, τα προστατεύουν ή τα βοηθούν σε περιπτώσεις που είναι κατεστραμμένα ή ταλαιπωρημένα.

 Ακόμη, η χρήση αντιηλιακών προιόντων όπως σπρέι προσφέρουν προστασία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

 Ένα σημαντικό βήμα της υγιεινής των μαλλιών αλλά και της επιδερμίδας της κεφαλής, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ευαισθησίας είναι το καλό ξέβγαλμα. Έτσι αποφεύγονται τυχόν ερεθισμοί, η ξηρότητα και η λιπαρότητα.

 Τέλος, η χρήση προιόντων styling, όπως gel, mousse, λακ, πηλός, θα πρέπει να γίνεται με μέτρο. Η συνήθεια να βάζουμε παραπάνω ποσότητα απο ότι χρειάζεται δεν είναι θετική για την υγεία των μαλλιών μας.