Συμπληρώματα βιταμινών - Το μυστικό προϊόν ομορφιάς

Αναζήτηση

Συμπληρώματα βιταμινών - Το μυστικό προϊόν ομορφιάς


Βιταμινούχα συμπληρώματα διατροφής για προβλήματα μαλλιών

Τα κατεστραμμένα μαλλιά είναι συνήθως μαλλιά που στερούνται σημαντικές βιταμίνες που χρειάζονται προκειμένου να φαίνονται υγιή, λαμπερά και γερά. Το πρόβλημα μπορεί να προέρχεται από υπερβολική "ταλαιπωρία" των μαλλιών με βαφές ή χτενίσματα όπως επίσης και από την υπερβολική χρήση πολλών προϊόντων που σχετίζονται με τη θερμότητα. Το περιβάλλον στο οποίο ζει μια γυναίκα μπορεί να είναι ένας άλλος παράγοντας - ακόμα και το λούσιμο μπορεί να οδηγήσει στη βλάβη των μαλλιών.

Υπάρχουν, ωστόσο, συμπληρώματα βιταμινών που μπορούν να προστεθούν ξανά στα μαλλιά μέσω του σαμπουάν, του conditioner, των θεραπειών ομορφιάς, των χαπιών και φυσικά των τροφίμων.

Η Β-καροτίνη είναι σημαντική για τα μαλλιά επειδή μετατρέπεται σε βιταμίνη Α μόλις απορροφηθεί. Η βιταμίνη Α βοηθά στην επιδιόρθωση των μαλλιών καθώς και στην ανάπτυξη τους. Αυτό το συμπλήρωμα περιέχεται συνήθως σε πολυβιταμινούχα συμπληρώματα αλλά και τα καρότα είναι επίσης μια μεγάλη διατροφική πηγή για Β-καροτίνη.

Τα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα μπορεί να βοηθήσουν τα μαλλιά να μεγαλώσουν γρηγορότερα, αυξάνοντας τη δύναμή τους και κάνοντας τα να φαίνονται λαμπερά, υγιή και πιο νεανικά. Τα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα μπορούν να ληφθούν από ορισμένα είδη ψαριών όπως το σολομό αλλά μπορούν επίσης να ληφθούν από ορισμένους σπόρους όπως το λινάρι.

Η βιταμίνη Β και το υδατοδιαλυτό σύμπλεγμα βιταμινών Β γνωστό ως Βιοτίνη, μπορεί να βελτιώσει την υγεία των μαλλιών. Η Βιοτίνη φέρνει πίσω την πρωτεΐνη που χάθηκε από διάφορους παράγοντες, όπως τη γήρανση, εγχέοντας την κατευθείαν στη τρίχα κάνοντας τα μαλλιά ισχυρότερα και πιο ανθεκτικά. Συμπληρώματα βιταμίνης Β διατίθενται σε μορφή χαπιών ή μπορεί να ληφθεί από τρόφιμα όπως το κρέας, τα αυγά και τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά.

Η βιταμίνη C βοηθά στην απόκτηση υγιή μαλλιών στην εμφάνιση καθώς τους δίνει όγκο και λάμψη. Στην αγορά βρίσκεται υπό τη μορφή δισκίων/χαπιών  αλλά μπορεί να ληφθεί και μέσω της διατροφής με την κατανάλωση εσπεριδοειδών και άλλων φρούτων όπως και από τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά.

Η βιταμίνη Ε βελτιώνει την κυκλοφορία του δέρματος. Αυτό για τα μαλλιά σημαίνει το τριχωτό της κεφαλής. Πολλοί πιστεύουν ότι η αυξημένη κυκλοφορία οδηγεί στη ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών καθώς και υγιέστερα μαλλιά σε εμφάνιση, πλούσια σε φυσικά έλαια.


Βιταμινούχα συμπληρώματα διατροφής για δερματικά προβλήματα

Το δέρμα προστατεύει το σώμα από λοιμώξεις και αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που θα πρέπει να αποφεύγονται ή να ελαχιστοποιούνται τα δερματικά προβλήματα, είτε πρόκειται για ένα μικρό πρόβλημα όπως ένα περιστασιακό σπυράκι, είτε κάτι πιο σοβαρό όπως η ακμή. Σε αντίθεση με ότι πιστεύεται, τα δερματικά προβλήματα δεν αφορούν μόνο γυναίκες νεαρής ηλικίας. Γυναίκες όλων των ηλικιών μπορούν να τα αντιμετωπίζουν. Ακόμη και ένα δέρμα που είναι σχετικά υγιή μπορεί να επωφεληθεί από τα διατροφικά συμπληρώματα βιταμινών για μια νεανική εμφάνιση.

Η βιταμίνη Α είναι ζωτικής σημασίας για ένα όμορφο και νεανικό δέρμα. Βοηθά στην διατήρηση της υγρασίας, η οποί με τη σειρά της βοηθά στην μείωση των λεπτών γραμμών αλλά και των μεγαλύτερων ρυτίδων. Επιπλέον, με την βιταμίνη Α βελτιώνεται η ελαστικότητα του δέρματος. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι διαθέσιμη σήμερα σε πάρα πολλές κρέμες δέρματος και θεραπείες ομορφιάς.

Η βιταμίνη Β (Βιοτίνη) αντικαθιστά τις πρωτεΐνες του δέρματος, που μπορεί να έχουν χαθεί φυσικά με την πάροδο του χρόνου ή λόγω υγείας ή περιβαλλοντικών καταστάσεων. Σε αντίθεση με τη βιταμίνη Α, η βιταμίνη Β μπορεί να λαμβάνεται από τρόφιμα όπως τη μπανάνα ή σπόρους όπως τη βρώμη.

Η βιταμίνη C είναι κρίσιμης σημασίας για την παραγωγή κολλαγόνου. Αυτό σημαίνει, καθώς το σώμα γερνά, ότι είναι πιθανό να χρειαζόμαστε πρόσθετη ενίσχυση αυτής της βιταμίνης. Η βιταμίνη C εξασφαλίζει ομαλό και λείο δέρμα ενώ παράλληλα προστατεύει από τα διάφορα περιβαλλοντικά προβλήματα όπως το ηλιακό έγκαυμα. Η πρόσληψη της είναι πολύ εύκολη καθώς μπορεί να ληφθεί από χάπια αλλά και από πολλά φρούτα (μην ξεχνάτε τα ακτινίδια και τις φράουλες) αλλά και φυλλώδη πράσινα λαχανικά.

Η βιταμίνη Ε αναιρεί τα σημάδια της έκθεσης στο περιβάλλον. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση, η βιταμίνη Ε λειτουργεί καλύτερα εάν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C. Προϊόντα περιποίησης δέρματος περιλαμβάνουν και τις δύο βιταμίνες και παρέχουν την καλύτερη μέθοδο απορρόφησης από το δέρμα.

Η βιταμίνη K διαγράφει την εμφάνιση των μαύρων κύκλων και αυτό γιατί μπορεί να απορροφηθεί άμεσα μέσα στο δέρμα από τα τριχοειδή αγγεία που προκαλούν τους κύκλους. Σύμφωνα με ορισμένους, η βιταμίνη Κ είναι επίσης χρήσιμη στη μείωση των καφέ κηλίδων καθώς και για τους μώλωπες. Όπως ορισμένες άλλες βιταμίνες, η βιταμίνη Κ απορροφάται καλύτερα μέσω προϊόντων περιποίησης δέρματος και κρέμες.

http://www.thebeautybiz.com/273/article/health/vitamin-supplements-secret-beautyproduct