Βαζελίνη, η ωφέλιμη

Αναζήτηση

Βαζελίνη, η ωφέλιμη

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ουσίες που είναι σε θέση να βελτιώσουν το δέρμα σας, αν χρησιμοποιούνται σωστά. Μερικά από τα προϊόντα αυτά είναι πολύ ακριβά, ενώ άλλα μπορείτε να τα βρείτε στα ράφια  σχεδόν κάθε καταστήματος  και σε χαμηλή τιμή. Η βαζελίνη είναι ένα από αυτά.

Όταν πρόκειται για ενυδατική κρέμα, τίποτα στην αγορά δεν έχει τη δύναμη να βελτιώσει το δέρμα σας στην τιμή της βαζελίνης. Εφαρμόζοντας ένα λεπτό στρώμα βαζελίνης στο πρόσωπό σας πριν κοιμηθείτε το βράδυ, όχι μόνο θα βοηθήσει το δέρμα σας να γίνει πολύ πιο ομαλό και απαλό, αλλά βοηθάει και στην πρόληψη των ρυτίδων, και δημιουργεί ένα “τοίχος προστασίας “ώστε οι ρύποι να μην μπορούν να διαπεράσουν. Έτσι, με την βαζελίνη οι πόροι σας είναι πραγματικά καλά προστατευμένοι, αλλά θυμηθείτε να πλύνετε καλά το πρόσωπο σας το πρωί.

Ακόμα κι αν έχετε λιπαρό δέρμα, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για τη βαζελίνη. Είναι ένα στερεό προϊόν πετρελαίου, που δεν είναι λιπαρό.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσετε την υγεία των νυχιών σας είναι να χρησιμοποιήσετε βαζελίνη. Τα ενυδατώνει και τα προστατεύει. Μια απλή εφαρμογή με βαζελίνη είναι αρκετή.

Αν πάσχετε από ξηρό δέρμα στα πόδια σας, χρησιμοποιώντας βαζελίνη μπορεί να σας βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος. Απλώστε βαζελίνη κατά τη διάρκεια της νύχτας  και αν ανησυχείτε ότι θα λερωθούν τα σεντόνια σας, απλά φορέστε ένα ζευγάρι κάλτσες.

Χρησιμοποιήστε τη στις πληγές σας. Αν έχετε οποιαδήποτε κοψίματα ή εκδορές στο δέρμα σας, η βαζελίνη βοηθά να επουλωθούν και να μην αφήσουν ουλές. Απλά βεβαιωθείτε ότι το τραύμα σας να είναι κλειστό και καθαρό πριν από την εφαρμογή.

Πηγή: http://multiskincare.com/beauty/permalink.php?article=five-beneficial-uses-of-vaseline.txt