5 τροφές για να μειώσετε την κυτταρίτιδα

Αναζήτηση

5 τροφές για να μειώσετε την κυτταρίτιδα

Μελέτες σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο, δείχνουν ότι 9 στις 10 γυναίκες έχουν  κυτταρίτιδα  , η οποία μπορεί να είναι ήπια, μέτρια ή σοβαρή.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που, χάρη στις ιδιότητες τους, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κυτταρίτιδας στο σώμα σας.  Γνωρίστε τα !

1 -. Αγκινάρα . Προωθεί την λεμφική παροχέτευση και καθαρίζει το ήπαρ, το αρμόδιο όργανο για την αφαίρεση των τοξινών.

2 -. Παπάγια . Έχει ένα ένζυμο που ονομάζεται  παπαϊνη οποία εξαλείφει τη συσσώρευση του λίπους και βοηθά στη διάσπαση των πρωτεϊνών που  προκαλούν την κυτταρίτιδα .

3 -. Τα πορτοκάλια . Πλούσια σε βιταμίνη C , εξουδετερώνουν τις επιδράσεις του οξειδωτικού στρες του δέρματος και είναι απαραίτητα στην σύνθεση του κολλαγόνου.

4 -. Ο ανανάς .  Βοηθά το πεπτικό σύστημα λόγω της περιεκτικότητάς του σε πρωτεολυτικό ένζυμο τη βρομελαΐνη που βοηθά στην πέψη πρωτεϊνών. Η βρομελαΐνη είναι ένας από τους ισχυρότερους φυσικούς αντιφλεγμονώδεις παράγοντες και γι’ αυτό το λόγο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές φλεγμονώδεις καταστάσεις, ειδικά στα αίτια και στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας.

5 -. Γοφάρι (Bluefish) . Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3  λιπαρά οξέα, τα οποία διεγείρουν  με τις φλεγμονώδεις ιδιότητες στην παροχή αίματος για την καταπολέμηση των προβλημάτων της μικροκυκλοφορίας.

Έτσι, εάν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνιση του δέρματός σας και να βελτιωθεί η υφή του, είναι ιδανικό να ασκείστε κάθε μέρα και να έχετε μια  υγιεινή διατροφή καθημερινά , αλλά και  χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά .


thessdiet.gr