Επιλέξτε το σωστό make-up

Αναζήτηση

Επιλέξτε το σωστό make-up

26/05/12

 

 Η χρήση του σωστού foundation (make-up) για το δέρμα σας είναι η βάση για ένα σωστό μακιγιάζ. 

 Πριν αγοράσετε το προϊόν θα πρέπει να γνωρίζετε ποιο είναι το κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας σας.

 Εάν το δέρμα σας είναι λιπαρό θα πρέπει να αναζητήσετε προϊόντα που αναγράφουν στις συσκευασίες τους “oil-free”, “oil-control” ή “mattifying”.  

 Οι ξηρές επιδερμίδες χρειάζονται ενυδάτωση γι’αυτό οι ενδείξεις “hydrating” ή “moisture-rich”, είναι οι κατάλληλες για αυτόν τον τύπο δέρματος. 

 Για τις μικτές επιδερμίδες, θα πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε εάν το δέρμα μας είναι περισσότερο ξηρό ή λιπαρό ή το αντίστροφο για να επιλέξουμε το κατάλληλο προϊόν.  

 Τα make-ups σε μορφή κρέμας ή πούδρας χαρακτηρίζονται ως τα κατάλληλα για μικτές επιδερμίδες ενώ τα mineral προϊόντα, όπως ονομάζονται είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους δέρματος και ειδικότερα για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. 

 Στη συνέχεια, η επιλογή του σωστού foundation εξαρτάται από το είδος κάλυψης που επιθυμείτε. Εάν το δέρμα σας είναι υγιές χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, επιλέξτε ένα ελαφρύ make-up που θα σας βοηθήσει να καλύψετε κάποιες κοκκινίλες και θα δώσει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

 Οι γυναίκες που χρειάζονται μεγαλύτερη κάλυψη θα πρέπει να επιλέξουν πιο ισχυρά make-up για καλύτερο αποτέλεσμα.

 Η απόχρωση του foundation θα πρέπει να είναι όσο δυνατόν πιο κοντά στην φυσική απόχρωση του δέρματος σας. Τα προϊόντα που έχουν ως βάση μια πιο κίτρινη απόχρωση έχουν πιο φυσικό αποτέλεσμα σε όλα τα δέρματα αλλά εάν το χρώμα του δέρματος σας είναι πολύ ανοιχτό, επιλέξτε μια πιο ροζ απόχρωση.

 Η κατάλληλη περιοχή για να δοκιμάσετε την απόχρωση του make-up είναι το μάγουλο σας ή η περιοχή κοντά στο σαγόνι σας και όχι η εσωτερική πλευρά του καρπού σας όπως είναι ευρέως γνωστό. 

 Δοκιμάστε μέχρι τρεις αποχρώσεις κάνοντας από μια γραμμή στο μάγουλο σας. Η απόχρωση που “εξαφανίζεται” πάνω στο δέρμα σας είναι η κατάλληλη.

 Σίγουρα ο φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή της σωστής απόχρωσης γι’αυτό πρέπει να γνωρίζετε πως η πιο σωστή απόχρωση ενός make-up είναι αυτή που δεν είναι ευδιάκριτη στο φυσικό φως της ημέρας και αυτό γιατί κάνει τη σωστή μίξη με το φυσικό χρώμα της επιδερμίδας σας. 

 

Πηγή: http://beauty.about.com/od/makeuptrickstips/ht/foundation.htm