Δερματική μελάγχρωση και θεραπείες

Αναζήτηση

Δερματική μελάγχρωση και θεραπείες

Οι περισσότερες γυναίκες επιθυμούν ένα άψογο δέρμα. Αλλά είναι έτσι ο τύπος του δέρματός μας ώστε η υπερ-μελάγχρωση να είναι ένα κοινό πρόβλημα.

Η υπερ-μελάγχρωση είναι γενικά μια αβλαβής, επιφανειακή κατάσταση που προκαλείται από μία ανομοιόμορφη παραγωγή και διανομή της μελανίνης (η καφέ χρωστική ουσία κάτω από το δέρμα μας, που είναι υπεύθυνη για το χρώμα του δέρματος μας).

Αυτό συμβαίνει λόγω της υπερβολικής έκθεσης μας στον ήλιο, και άλλες αιτίες, όπως τα γενετικά στοιχεία, οι δερματικές αλλεργίες, οι ορμονικές αλλαγές και η ακμή.

Τύποι μελάγχρωσης

Μαύρισμα: Ένα συνολικό σκούρο χρώμα του δέρματος που προκαλείται από την έκθεση μας στον ήλιο για πολλές ώρες. Όταν οι ακτίνες UV βλάψουν την επιδερμίδα, εκείνη προσπαθεί να προστατεύσει τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος με την παραγωγή περισσότερης μελανίνης, η οποία με τη σειρά της κάνει πιο σκούρο το χρώμα του δέρματος.

Κηλίδες: Γκρι, καφέ ή μαύρα, τα σημάδια ηλικίας εμφανίζονται όταν η μελανίνη μαζεύεται σε ένα συγκεκριμένο, μικρό, σημείο του δέρματος.

Μέλασμα: Μοιάζει με τις κηλίδες αλλά εμφανίζεται σε μια ευρύτερη περιοχή. Το μέλασμα συμβαίνει λόγω ορμονικών αλλαγών. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εμφανίζεται στα μάγουλα, στο μέτωπο ακόμη και στη κοιλιά. Η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών ή οι ορμονικές θεραπείες μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο στο να αποκτηθεί ένα μέλασμα.

Σκούρα σημεία: Συμβαίνουν λόγω τραυματισμού στο άνω στρώμα του δέρματος. Η ακμή είναι ένας από τους βασικούς λόγους για σκοτεινές κηλίδες στο δέρμα.

Τοπικές θεραπείες

Το είδος της θεραπείας θα πρέπει να εξαρτάται από την έκταση της μελάγχρωσης. Πριν διαλέξετε μια ειδική κρέμα κατά της μελάγχρωσης, το καλύτερο θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο. Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει ενεργητικά συστατικά που θα πρέπει να περιλαμβάνει η κρέμα που θα χρησιμοποιήσετε.

Υδροκινόνη: Είναι αποτελεσματική και ασφαλής σε περίπτωση που έχετε ευαίσθητο δέρμα. Τα περισσότερα καλλυντικά προϊόντα λεύκανσης δέρματος χρησιμοποιούν ένα 2% ενώ οι συνταγογραφούμενες κρέμες έχουν 4% ή και περισσότερο. Έχει επίσης και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Τρετινοΐνη: Είναι μια όξινη μορφή της βιταμίνης Α (ρετινόλη). Οι κρέμες που περιέχουν από 0,05% έως 0,1% τρετινοΐνη, προωθούν την ταχύτερη ανάπτυξη των κυττάρων που οδηγεί σε ένα ομοιόμορφο χρώμα δέρματος.

Kojic οξύ: Είναι ένα παραπροϊόν στη διεργασία της ζύμωσης ρυζιού ζυθοποιίας, λόγω του ιαπωνικού κρασιού από ρύζι.

Αζελαϊκό οξύ: Προέρχεται από σπόρους όπως σιτάρι, σίκαλη και κριθάρι. Είναι κατάλληλο για τη θεραπεία της ακμής που προκαλεί σκοτεινές κηλίδες και αποχρωματισμό του δέρματος. Ψάξτε για μια κρέμα με συγκέντρωση αζελαϊκού οξύ 20%.

Βιταμίνη C: Βελτιώνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων, αφαιρώντας έτσι τα πιο σκοτεινά ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας.

Άλφα υδροξυ οξέα (ΑΗΑ): Με τη μορφή του γαλακτικού οξέος και γλυκολικού οξέος, τα άλφα υδροξυ οξέα βοηθούν στη μείωση του αποχρωματισμού με τη βελτίωση του κύκλου εργασιών των κυττάρων και την απολέπιση.

Κοσμητικές θεραπείες

Χημική απολέπιση: Οι δερματολόγοι λένε πως η απολέπιση είναι ο ασφαλέστερος και ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνετε μια επιφανειακή μελάγχρωση. Το χημικό peeling καίει ελαφρά το ανώτερο αποχρωματισμένο στρώμα του δέρματος και επιτρέπει στα νεότερα στρώματα να φανούν. Μια θεραπεία με τρετινοΐνη και βιταμίνη C λειτουργεί καλά για τη θεραπεία του μελάσματος. Ωστόσο, θα χρειαστεί τουλάχιστον 6 με 8 συνεδρίες πριν τα αποτελέσματα γίνουν ορατά.

Μικροδερμοαπόξεση: Σε αυτή τη θεραπεία, ο δερματολόγος κυριολεκτικά αφαιρεί το επιφανειακό στρώμα του δέρματός σας κατευθύνοντας μια σταθερή ροή από πολύ μικρούς κρυστάλλους, ενώ παράλληλα βουρτσίζει το δέρμα σας με ένα ειδικό βουρτσάκι. Αυτή η διαδικασία είναι πιο σκληρή από ό, τι μια απολέπιση, αλλά παρ 'όλα αυτά αφαιρεί αποτελεσματικά τις βαθιές σκούρες κηλίδες που οφείλονται στην ακμή.

Θεραπεία με laser: Οι ακτίνες λέιζερ αφαιρούν τις κηλίδες από τον ήλιο και το βαθύ μαύρισμα με το να καταστρέφουν τα επιπλέον μελανοκύτταρα κάτω από το δέρμα. Αυτή είναι μια εξαιρετική μέθοδος για τη θεραπεία από βαθύ μαύρισμα και τα σημάδια ηλικίας.

http://www.bodyhealthbeauty.org/beauty/beautify_tips.php