Καθαρίστε και εξοπλίστε το ενυδρείο σας

Αναζήτηση

Καθαρίστε και εξοπλίστε το ενυδρείο σας

Ένα ενυδρείο είναι μια όμορφη επιλογή για ένα δωμάτιο. Ωστόσο, η πραγματική ομορφιά ενός ενυδρείου μπορεί να δειχθεί μόνο με τη χρήση των σωστών αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένου του φωτισμού. Η ένταση του φωτισμού LED θα εξαρτηθεί από το είδος των ψαριών που σκοπεύετε να τοποθετήσετε στο ενυδρείο σας. Μερικά ψάρια ζουν σε ένα περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό, ενώ υπάρχουν άλλα είδη ψαριών που προτιμούν συνθήκες έντονου φωτισμού.

Τα αξεσουάρ θα πρέπει να επιλέγονται σύμφωνα με το μέγεθος του ενυδρείου, μιας και ένα μεγάλο ενυδρείο μπορεί να χρειάζεται θερμαντήρες για να διατηρεί τη σωστή θερμοκρασία. Θα πρέπει να είστε πάντα βέβαιοι ότι τα εξαρτήματα είναι καλής ποιότητας. Τα φίλτρα και οι αποστειρωτές είναι μερικά από τα εξαρτήματα που απαιτούν μεγάλη προσοχή κατά την αγορά, διότι αυτά διατηρούν το νερό καθαρό από ρύπους διασφαλίζοντας έτσι τη ζωή των ψαριών στο ενυδρείο. Το να παραγεμίσετε το ενυδρείο σας με αξεσουάρ μπορεί να μην είναι μια καλή ιδέα. Αποφύγετε αιχμηρά αντικείμενα ή πολύ μεγάλα αξεσουάρ που μικραίνουν το χώρο.

Κριτικές για τα προϊόντα, ίσως και γνώμες άλλων πελατών θα σας βοηθήσουν να περιορίσετε τις επιλογές. Συνιστάται να επωφεληθείτε από επαγγελματική καθοδήγηση για να βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε τα σωστά εξαρτήματα που είναι κατάλληλα για το ενυδρείο σας και το καλό των ψαριών του.

Αφού τοποθετήσετε τα κατάλληλα αξεσουάρ, η επόμενη πρόκληση θα είναι να το διατηρήσετε καθαρό. Μπορεί να χρειαστείτε μερικά βασικά αξεσουάρ καθαρισμού, όπως σφουγγαράκια για να αφαιρείτε την άλγη, ξύστρα καθαρισμού άλγης για να καθαρίζετε τους γυάλινους τοίχους και μαγνήτη καθαρισμού, για να καθαρίζετε το ενυδρείο σας εύκολά και χωρίς να βρέχεστε κάθε φορά.

Επιλέξτε τα σωστά αξεσουάρ και διατηρήστε το ενυδρείο σας πεντακάθαρο ώστε να παραμένει όμορφο. Το νερό στο ενυδρείο θα πρέπει να αλλάξει μία φορά την εβδομάδα ώστε να παραμένει καθαρό και καλά οξυγονωμένο. Το ενυδρείο θα πρέπει να καθαρίζεται σχολαστικά κάθε μήνα. Όλα τα εξαρτήματα θα πρέπει να βγαίνουν και να πλένονται καλά και το σύστημα φιλτραρίσματος να καθαρίζεται και να αντικαθίσταται εάν είναι απαραίτητο. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε σαπούνι ή οποιαδήποτε άλλη χημική ουσία καθαρισμού, γιατί θα μπορούσε να βλάψει τα ψάρια σας.

Το PH του νερού θα πρέπει να αξιολογείται ώστε να παραμένει στα φυσιολογικά επίπεδα. Το ενυδρείο θα πρέπει να βρίσκεται μακριά από έντονο φως ή άμεσο ηλιακό φως.

Πάντα να παρακολουθεί για τυχόν συμπτώματα ασθενειών στα ψάρια σας, όπως μπαλώματα στο πτερύγια ή γλίτσες, καθώς αυτά θα μπορούσαν να είναι συμπτώματα ασθενειών που συχνά συνδέονται με ανθυγιεινές συνθήκες στο ενυδρείο.

http://www.sooperarticles.com/pets-articles/fish-articles/right-way-clean-accessorize-your-fish-aquarium-1028455.html