Γάτα ή σκύλο;

Αναζήτηση

Γάτα ή σκύλο;


Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία κατοικίδιων ζώων στην αγορά, από ένα μεγάλο αριθμό ειδών πτηνών, τρωκτικά και ψάρια μέχρι πιο εξειδικευμένα πλάσματα όπως έντομα ή σαύρες. Ωστόσο, τα πιο δημοφιλή ζώα είναι οι γάτες και οι σκύλοι. Και τα δύο αυτά ζώα έχουν υπάρξει σύντροφοι του ανθρώπου για αιώνες και γι’αυτό το λόγο “ανταγωνίζονται” για μια θέση στη καρδιά μας. Αυτό έχει δημιουργήσει μια αντιπαράθεση μεταξύ των ανθρώπων που αγαπούν τις  γάτες και των ανθρώπων που αγαπούν τα σκυλιά. Τα δυο αυτά ζώα εκτός από διαφορετικές ανάγκες, έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Απλά πρέπει να επιλέξετε ποιο κατοικίδιο είναι καλύτερο για εσάς και τον τρόπο ζωής σας.

Σκυλιά: Καταπληκτικά ζώα με μια σειρά από πολλά χαρακτηριστικά.  Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία σε σκύλους ανάλογα το σχήμα τους, το μέγεθος τους, τις  ικανότητες τους και τα χρώματα τους. Απαιτείται καθημερινή επαφή και φροντίδα. Οι  σκύλοι είναι πολύ ευφυείς και απαιτούν προσοχή όλη την ημέρα. Ορισμένες ράτσες είναι πιο ενεργητικές και δίχως την σωστή εκπαίδευση μπορεί να προκαλέσουν χάος στο χώρο σας. Άλλες ράτσες είναι απολύτως ήσυχες και είναι πιο καλές με τα παιδιά.

Εάν είστε ενεργητικό άτομο επιλέξτε ένα ανάλογο κατοικίδιο. Ένα μικρό σκυλί που κουράζεται εύκολα δεν είναι μια καλή επιλογή για αρκετό περπάτημα σε σχέση με ένα μεγαλύτερο ενεργητικό σκυλί. Ο χώρος που μένετε είναι επίσης ένας καθοριστικός παράγοντας ως προς ποια ράτσα σκύλου μπορείτε να επιλέξετε. Αν ζείτε σε πόλη, τα  μικρά και μεσαίου μεγέθους σκυλιά είναι καλύτερη επιλογή, καθώς τα περισσότερα διαμερίσματα έχουν περιορισμένο χώρο για κατοικίδια ζώα και η προοπτική να αφήσετε ένα μεγαλόσωμο ζώο σε ένα μικρό χώρο διαβίωσης μπορεί να το περιορίσει. Αν ζείτε στην επαρχία ή σε κάποιο προάστιο, τότε ο χώρος θα προσφέρεται για μεγαλύτερο σκύλο, τόσο σε κλειστούς χώρους όσο και έξω. Εξετάστε προσεκτικά τις επιλογές σας και ερευνήστε διαφορετικές ράτσες, για να βεβαιωθείτε ότι το μελλοντικό κατοικίδιο σας θα ταιριάζει με σας και τον τρόπο ζωής σας, καθώς και με το σπίτι σας και την οικογένεια σας.

Γάτες: Οι γάτες εμφανίζουν ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων και προσωπικοτήτων. Οι γάτες δεν απαιτούν τη φυσική αλληλεπίδραση και τη δραστηριότητα όπως τα σκυλιά. Είναι αυτάρκεις και δεν χρειάζονται καθημερινές βόλτες. Ορισμένες γάτες προορίζονται ειδικά για εσωτερικούς χώρους και εκτός από το να τραφούν και να αλλαχτεί η άμμος στο κουτί τους, δεν χρειάζονται σχεδόν τίποτα άλλο από τους ιδιοκτήτες τους. Οι γάτες έχουν ένα ευρύ φάσμα προσωπικοτήτων. Ορισμένες είναι πολύ ντροπαλές και χρειάζονται πολύ χρόνο για να προσαρμοστούν με κάποιον. Άλλες πάλι είναι πολύ φιλικές, κάθονται στα πόδια και κουλουριάζονται δίπλα στους ιδιοκτήτες τους.

Είναι σημαντικό να θέσετε κανόνες και με τις γάτες. Το αν θα ξύνει τα έπιπλα ή αν θα είναι εντός ή εκτός του σπιτιού εξαρτάται από εσάς και πρέπει εσείς να αποφασίσετε. Μια γάτα θα πρέπει να επιλέγεται επίσης με βάση τον τρόπο ζωής σας. Πολλές γάτες ζουν για πάνω από μια δεκαετία και τα μελλοντικά σας σχέδια θα πρέπει να τα σκεφτείτε πριν αποκτήσετε μια γάτα ή οποιοδήποτε άλλο ζώο.

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για κάθε ζώο. Πριν αποφασίσετε  ποιο θα είναι το κατοικίδιο σας βεβαιωθείτε ότι κάνετε πολλές έρευνες σχετικά με τον τύπο του ζώου, τη ράτσα και τα σχέδιά σας για το μέλλον, για να κάνετε καλύτερη τη ζωή και του νέου μέλους της οικογένειας σας.

http://ezinearticles.com/?Cats-Versus-Dogs---The-Pet-Debate&id=3999099