Αμνησία Γλουτιαίων - Η αδυναμία στους γλουτούς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα καταπόνησης

Αναζήτηση

Αμνησία Γλουτιαίων - Η αδυναμία στους γλουτούς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα καταπόνησης


Στους γρήγορους ρυθμούς του σήμερα, ανησυχούμε για το μυαλό μας και τη μνήμη μας αλλά δεν σκέφτονται τη μνήμη των μυών μας. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το σώμα μας έχει πραγματικά μνήμη από μόνο του, θυμάται και ανταποκρίνεται στις δραστηριότητές μας. Αυτό είναι σπουδαίο αν έχουμε ένα καλά ισορροπημένο πρόγραμμα άσκησης, αλλά μπορεί να έχει άσχημες επιπτώσεις σε μια καθιστική ζωή.

Εάν υποφέρετε από πόνους στο γόνατο, την πλάτη, τον ώμο ή τραυματισμούς στη βουβωνική χώρα, ίσως να πάσχετε από μια κατάσταση γνωστή ως αμνησία των γλουτιαίων. Αυτή είναι μια κατάσταση όπου το σώμα σας δεν μπορεί ή ξεχνά πώς να ενεργοποιήσει σωστά τους γλουτιαίους μύες, λόγω λανθασμένων στάσεων του σώματος ή της έλλειψης χρήσης των συγκεκριμένων μυών. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να χάσετε την ικανότητα να κινείτε τα ισχία σας με ένα πλήρες εύρος κινήσεων, κάτι που καταπονεί το γόνατο, την πλάτη, ακόμη και τις αρθρώσεις των ώμων σας! Κοινοί τραυματισμοί που σχετίζονται με τη γλουτιαία αμνησία είναι το  επιγονατιδομηριαίο σύνδρομο πόνου, Σύνδρομο του Iliotibial Band (γόνατο), δισκοκήλη και Σύνδρομο απιοειδούς μυός. Ευτυχώς, μπορείτε να αναστρέψετε αυτή την κατάσταση με τις σωστές διορθωτικές ασκήσεις.

Οι γλουτιαίοι μύες περιλαμβάνουν τον γλουτονικό maximus, γλουτονικό minimum και το μέσο γλουτιαίο. Αυτοί ελέγχουν την κίνηση των μυών στο ισχίο και το γόνατο. Ο μέγας γλουτιαίος είναι που εμπλέκεται στην κίνηση του ισχίου. Μια άλλη σημαντική εργασία που εκτελεί ο μέγας γλουτιαίος μυς είναι να βοηθά στη διατήρηση του κορμού σε όρθια θέση. Ωστόσο, όταν κάθεστε για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν χρησιμοποιείτε τους γλουτιαίους μύες σας. Η παρατεταμένη ακινησία οδηγεί στη γλουτιαία αμνησία. Οι καμπτήρες του ισχίου σας σφίγγονται κάτι που οδηγεί στην αμοιβαία αναστολή των γλουτιαίων μυών. Με άλλα λόγια, οι υπερδραστήριοι καμπτήρες του ισχίου σας  απενεργοποιούν τον γλουτονικό maximus.

Άλλες αιτίες της γλουτιαίας αμνησίας έχουν ως εξής:

- Πάρα πολλές ασκήσεις τετρακέφαλου μυ

- Κακή στάση του σώματος είτε στατική είτε ενώ κάθεστε

- Ακατάλληλες κοιλιακές ασκήσεις

- Συσπάσεις μαλακών ιστών (σφιχτοί καμπτήρες ισχίου και εκτείνοντες πλάτης)

- Οστεοσυνθέσεις (Αρθρώσεις)

- Μη ομαλές προσγειώσεις από άλματα (προσγείωση από ένα ριμπάουντ στο μπάσκετ).

-Πόνοι στη πλάτη και στο γόνατο

http://www.shapefit.com/exercise/gluteal-amnesia.html