Σεξ και πονοκέφαλοι

Σεξ και πονοκέφαλοι


Πονοκέφαλοι μπορεί να προκαλούνται από την έλλειψη σεξ.

Το καλό σεξ είναι πιο σημαντικό για την υγεία σας από όσο πιστεύετε. Αποδεικνύεται πως το γρήγορο σεξ μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους ενώ η συχνότητα του μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην ανακούφιση τους.

Τι είναι ο σεξουαλικός πονοκέφαλος;

Είναι ο πόνος του κεφαλιού που συχνά ξεκινά κατά τη διάρκεια του σεξ, του οργασμού ή του αυνανισμού. Για μερικούς είναι μικρής διάρκειας (5 με 10 λεπτά) ενώ για κάποιους άλλους μπορεί ο πόνος να διαρκέσει πάνω από μια ώρα. Οι άνθρωποι που υποφέρουν συχνά από ημικρανίες ή άλλους τύπους πονοκεφάλων, είναι πιο επιρρεπείς στο να υποφέρουν και από πονοκεφάλους του σεξ. Και ενώ και οι άντρες και οι γυναίκες μπορούν να αναπτύξουν τέτοιου είδους πόνους κατά τη διάρκεια ανάλογων σεξουαλικών δραστηριοτήτων, οι άντρες είναι πιο πιθανόν να πάσχουν από σεξουαλικούς πονοκεφάλους.

Τι προκαλεί τους πονοκεφάλους του σεξ;

Ενώ δεν είναι απόλυτα ακριβές τι προκαλεί τους πονοκεφάλους του σεξ, πολλές έρευνες δείχνουν ότι συνδέονται με τον υπερβολικό κόπο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.  Μερικοί πιστεύουν ότι αυτού του τύπου οι πονοκέφαλοι συμβαίνουν πιο συχνά στους άντρες από ότι στις γυναίκες γιατί οι άντρες τείνουν να καταβάλλουν μεγαλύτερη “προσπάθεια” στις σεξουαλικές δραστηριότητες. Πιθανόν αυτό που συμβαίνει, είναι να βιώνεται ένας πονοκέφαλος παρόμοιος με εκείνον που θα μπορούσε να προκύψει από μια υπερβολικά κοπιαστική γυμναστική άσκηση. Διατηρώντας τον οργανισμό σας σε καλή φυσική κατάσταση με συχνή άσκηση, σωστή διατροφή και προσέχοντας το βάρος σας, μπορεί να βοηθήσει.

Γρήγορος οργασμός

Το να φτάνετε στον οργασμό πολύ γρήγορα μπορεί επίσης να είναι μια αιτία για σεξουαλικό πονοκέφαλο. Εάν ο σεξουαλική σας ορμή αυξηθεί πολύ γρήγορα μπορεί να προκληθεί αύξηση της αρτηριακής πίεσης η οποία μπορεί να προκαλέσει τον πονοκέφαλο.

Έντονες σεξουαλικές στάσεις

Μερικές από τις αγαπημένες σας σεξουαλικές στάσεις και η ένταση που προκαλούν μπορούν να είναι η αιτία για ισχυρούς πονοκεφάλους. Συγκεκριμένες στάσεις κατά τη διάρκεια του σεξ προκαλούν πίεση σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος ή αυξάνουν τη ροή του αίματος στο κεφάλι. Για παράδειγμα, το να κρατάτε το κεφάλι σας χαμηλότερα από το υπόλοιπο σώμα σας ή κρατώντας το σβέρκο σας σε περίεργες θέσεις και στάσεις, μπορεί να σας προκαλέσει σοβαρό πονοκέφαλο. Αλλάζοντας ή μειώνοντας τον χρόνο σε αυτές τις στάσεις μπορεί να βοηθήσει στο να μειώσετε ή ακόμα και να εξαλείψετε τους πονοκεφάλους που προκαλούνται από το σεξ.  Ακόμη, το μασάζ ως μέρος του σεξουαλικού παιχνιδιού μπορεί να βοηθήσει στο να μειωθεί η ένταση γύρω από τους μυς του σβέρκου που τείνουν να  βρίσκονται σε ένταση κατά τη διάρκεια του σεξ.

Θεραπείες

Το σεξ μεγαλύτερης διάρκειας, όχι μόνο μειώνει τις πιθανότητες για πονοκεφάλους που προκαλούνται από το σεξ, αλλά το να κάνετε σεξ πιο συχνά μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από ημικρανίες και άλλους τύπους πονοκεφάλων.

Το σεξ βοηθά στη μείωση των πονοκεφάλων με το να προκαλεί το σώμα σας να παράγει περισσότερες ενδορφίνες, οι οποίες επιδρούν στο σώμα σας όπως ακριβώς η μορφίνη.  Το συχνό σεξ μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα του στρες που πολύ συχνά προκαλούν ισχυρούς πονοκεφάλους. Έρευνα που διεξήχθη στη Γερμανία μαζί με μια σχολή Ιατρικής στο Ιλινόις της Αμερικής, ανέφερε πως το σεξ είναι μια τέλεια θεραπεία για τον πονοκέφαλο γενικά.  Όσο πιο ισχυρός ο οργασμός τόσο πιο ισχυρά τα επίπεδα των ενδορφινων που εκκρίνονται από τον οργανισμό που στη συνέχεια απαλλάσσουν από τους πόνους.

http://www.sexhealthinplainenglish.com/women_articles/sex_and_headache/sex_and_headaches_1.htm