Ψωρίαση

Αναζήτηση

Ψωρίαση

Η ψωρίαση είναι μια δερματοπάθεια που την συναντάμε πολύ συχνά. Παρουσιάζει κοκκινωπές πλάκες που καλύπτονται από λέπια ασημένιου χρώματος σε ορισμένες περιοχές του σώματος. 

 Αίτια 

Είναι αρκετοί οι παράγοντες που επιδρούν στην εμφάνιση της. Αρχικά είναι η κληρονομική προδιάθεση, επίσης σε άτομα με προδιάθεση κάποιες αιτίες όπως τραυματισμός του δέρματος, διάφορες λοιμώξεις, εμβολιασμοί, η εφηβεία, το στρες, η έλλειψη ασβεστίου και αρκετοί ακόμα λόγοι διευκολύνουν την εμφάνιση της νόσου. 

Συμπτώματα

 Η ψωρίαση χαρακτηρίζεται από τα εξής στοιχεία: υπάρχει μια πλάκα δέρματος ανυψωμένη σε σχέση με το δέρμα. Πάνω στην πλάκα υπάρχουν λέπια ασημένιου χρώματος και το χρώμα της πλάκας είναι πολύ έντονο. Υπάρχουν επίσης τόσες παραλλαγές ώστε είναι αναγκαία η βιοψία του δέρματος για να γίνει η διάγνωση με βεβαιότητα. 

Θεραπεία

 Η νόσος αυτή είναι ακίνδυνη για τη ζωή και πολύ συχνά χωρίς να υπάρχει θεραπεία. Όσο μικρότερη είναι η ηλικία του πάσχοντος και αν υπάρχει και κληρονομικότητα τόσο δυσκολότερη είναι η θεραπεία της. Ο ήλιος, τα μπάνια στη θάλασσα καθώς και ο περιορισμός του στρες πιθανότατα επιδρούν θετικά.