Πέντε Συμβουλές για πιο υγιείς εγκυμοσύνες και παιδιά

Πέντε Συμβουλές για πιο υγιείς εγκυμοσύνες και παιδιά


Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά, ιδίως λόγω των τοξινών και του άγχους της σύγχρονης κοινωνίας και του γεγονότος ότι το σώμα μας είναι γενικά ασθενέστερο σήμερα από ότι των προγόνων μας. Μερικές πρόσφατες μελέτες συμβουλεύουν και βοηθούν τις γυναίκες προς την κατεύθυνση για μια πιο ομαλή εγκυμοσύνη, καθώς και πιο υγιείς μητέρες και νεογέννητα.


1. Μην καπνίζετε

Το έμβρυο παίρνει τα θρεπτικά συστατικά και την παροχή του οξυγόνου από τη μητέρα. Όταν οι έγκυες γυναίκες καπνίζουν, τότε η νικοτίνη, η πίσσα και η στέρηση οξυγόνου, πρόκειται να επηρεάσει και το μικρό.

Και δεν είναι μόνο βραχυπρόθεσμες οι αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος κατά την εγκυμοσύνη. Οι αρνητικές επιπτώσεις μπορούν να εμφανιστούν χρόνια αργότερα. Μια μελέτη που ανατέθηκε από την εφημερίδα "The Australian" και πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Καρκίνου στη Νέα Νότια Ουαλία, διαπίστωσε ότι οι έγκυες γυναίκες που καπνίζουν, ανεβάζουν τον κίνδυνο τα παιδιά τους να νοσήσουν από σοβαρό τύπο καρκίνου αργότερα στη ζωή τους. Στους αυξημένους κινδύνους περιλαμβάνεται 70% αύξηση για λευχαιμία και 80% αύξηση για καρκίνο του εγκεφάλου και του κεντρικού νευρικού συστήματος, μεταξύ άλλων.

Μια άλλη πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Ανάπτυξη και Ψυχοθεραπεία" αναφέρει, ότι οι γυναίκες που κάπνιζαν κατά την εγκυμοσύνη είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να γεννήσουν επιθετικά παιδιά.


2. Καταναλώστε αρκετές φυτικές ίνες

Σε μια μελέτη, που είχε αναλύσει ερωτηματολόγια σχετικά με  τροφές και συμπληρωμένα από περίπου 1.500 γυναίκες, διαπιστώθηκε ότι όσες κατανάλωναν τις συνιστώμενες δόσεις των ινών - 20 έως 30g ανά ημέρα - είχαν 70% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης προεκλαμψίας, σε σύγκριση με όσες είχαν καταναλώσει λιγότερες φυτικές ίνες. Η ερευνητική ομάδα δήλωσε, ότι η προσθήκη επιπλέον 5 γραμμαρίων φυτικών ινών θα μπορούσε να μειώσει περαιτέρω τον κίνδυνο της πάθησης κατά 14%.

Η προεκλαμψία είναι μια επικίνδυνη ασθένεια που μπορούν να συναντήσουν οι έγκυες γυναίκες σε ένα ποσοστό 3% έως 7%. Σύμφωνα με τη γιατρό Δρ Tanya Sorensen, "αφορά την ανάπτυξη υψηλής αρτηριακής πίεσης, που στη συνέχεια, επηρεάζει το μωρό. Έχει περιορισμένη ανάπτυξη και η μητέρα μπορεί πραγματικά να αρρωστήσει από την ασθένεια και να χρειάζεται ένα έγκαιρο τοκετό".


3. Δοκιμάστε αεροβική γυμναστική στο νερό

Μια βραζιλιάνικη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Reproductive Health διαπίστωσε ότι η αεροβική στο νερό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βοήθησε στη μείωση της ποσότητας των αναλγητικών φάρμακα που ζητούσαν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Η μελέτη εξέτασε 71 έγκυες γυναίκες - οι μισές από τις οποίες έκαναν από τρεις συνεδρίες αεροβικής στο νερό κάθε εβδομάδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, με κάθε συνεδρία να διαρκεί 50 λεπτά. "Δεν βρέθηκαν στατιστικώς σημαντικές διαφορές στην διάρκεια του τοκετού ή στο είδος της γέννας μεταξύ των δύο ομάδων. Ωστόσο, μόνο 27 % των γυναικών από την ομάδα της αεροβικής στο νερό ζήτησε αναλγησία, σε σύγκριση με το 65% της άλλης ομάδας. Αυτό αντιπροσωπεύει 58% μείωση των αιτήσεων για αναλγησία", δήλωσε ο Rosa Pereira από το πανεπιστήμιο του Campinas στο Σάο Πάολο, ο επικεφαλής της μελέτης.

Αυτή η μελέτη ρίχνει κάποιο φως σχετικά με το θέμα της ασφάλειας της άσκησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, με την κύρια ανησυχία μήπως η άσκηση επιφέρει ανεπιθύμητες ενέργειες στο έμβρυο / στις απαιτήσεις του πλακούντα, με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο την ανάπτυξη του εμβρύου ή να  αυξάνει τον κίνδυνο ανωμαλιών. Η ομάδα μελέτης, ωστόσο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ευημερία της μητέρας και του παιδιού δεν είχαν επηρεαστεί αρνητικά.

"Αποδείξαμε ότι η τακτική άσκηση μέτριας αεροβικής στο νερό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι επιβλαβής για την υγεία της μητέρας ή του παιδιού. Στην πραγματικότητα, η μείωση των αιτημάτων για αναλγησία δείχνει ότι μπορεί να προσδώσει στις γυναίκες καλύτερη ψυχο-φυσική κατάσταση", προσθέτει ο Pereira.


4. Διατήρηση υγιών επιπέδων της αύξηση σωματικού βάρους

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι τα παιδιά των γυναικών που επιβαρύνονται με πάρα πολύ βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν είναι μόνο βαρύτερα μωρά, αλλά μπορεί να γίνουν και παχύσαρκοι έφηβοι.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα παιδιά των οποίων οι μητέρες είχαν πάρει περισσότερο βάρος από τη συνιστώμενη αύξηση βάρους κατά την εγκυμοσύνη, είχαν 42% μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι παχύσαρκα, ένας αυξημένος κίνδυνος ο οποίος είναι ανεξάρτητος από άλλους παράγοντες, για παράδειγμα, το βάρος της μητέρας πριν την εγκυμοσύνη.


5. Αποφύγετε την έκθεση σε σπρέι μαλλιών

Μια πρωτοποριακή μελέτη που διεξήχθη από κοινού από το Imperial College του Λονδίνου, το  University College Cork και το Κέντρο Έρευνας της Επιδημιολογίας Περιβάλλοντος της Βαρκελώνης, διαπίστωσαν ότι γυναίκες που είχαν εκτεθεί σε λακ στο χώρο εργασίας τους κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης τους, είχαν δύο έως τρεις φορές πιθανότητα να γεννήσουν ένα γιο με υποσπαδία.

Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο και αρκετές Ευρωπαϊκές κυβερνητικές οργανώσεις και δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Environmental Health Perspectives. Η σύνδεση των σπρέι μαλλιών με την ασθένεια όπως αναφέρει η μελέτη, οφείλεται στην παρουσία χημικών ουσιών στις λακ που ονομάζονται φθαλικές ενώσεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται κυρίως ως πλαστικοποιητές για τη βελτίωση της ευελιξίας των πλαστικών.

Η υποσπαδία είναι μια κατάσταση όπου υπάρχει μετατόπιση του ουροποιητικού ανοίγματος στο κάτω μέρος του πέους. Είναι μια από τις πιο κοινές γενετικές ανωμαλίες που επηρεάζει τα αρσενικά γεννητικά όργανα.

http://www.naturalnews.com/025653_health_pregnancy_natural.html