10 φυσικοί τρόποι για να αυξήσετε την λίμπιντο

Αναζήτηση

10 φυσικοί τρόποι για να αυξήσετε την λίμπιντο


Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται μειωμένη ερωτική διάθεση σε κάποια στιγμή στη ζωή τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μείωση της λίμπιντο μπορεί να οφείλεται σε ένα ιατρικό θέμα. Για πολλούς ανθρώπους, όμως, η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί χωρίς να καταφεύγουν σε φαρμακευτική αγωγή.


10: Πίνετε με μέτρο

Ένα αλκοολούχο ποτό μπορεί να βοηθήσει ένα νευρικό πρώτο ραντεβού. Μειώνοντας το άγχος και το στρες, ένα ποτό μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση για σεξ. Προσοχή όμως, το αλκοόλ είναι κατευναστικό. Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα.


9: Δοκιμάστε Αφροδισιακά

Δεν υπάρχει μαγικό φίλτρο αγάπης, αλλά τα αφροδισιακά μπορεί να είναι διασκεδαστικά. Συχνά είναι τα τρόφιμα που μοιάζουν με σεξουαλικά υπονοούμενα, όπως τα σπαράγγια. Άλλα, όπως τα στρείδια, έχουν κερδίσει τη φήμη τους λόγω της περιεκτικότητας τους σε αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία, απαραίτητα για την καλή σεξουαλική λειτουργία. Για παράδειγμα, τα στρείδια είναι γεμάτα με ψευδάργυρο, ένα μεταλλικό στοιχείο που βοηθά τη γονιμότητα.


8: Διακόψτε το κάπνισμα

Είναι γνωστό ότι το κάπνισμα μπορεί να έχει μια πολύ αρνητική επίδραση στην ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα, καθώς περιορίζει τα αιμοφόρα αγγεία. Μειώνει επίσης την αντοχή.


7: Κρατηθείτε σε φόρμα

Η μέτρια τακτική άσκηση θα βοηθήσει στη βελτίωση της ροής του αίματος προς τα γεννητικά όργανα. Επιπλέον, η άσκηση βοηθά στο να αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας. Ό, τι βελτιώνει την αυτοεκτίμηση θα βελτιώσει την λίμπιντο.


6: Χάστε βάρος

Η παχυσαρκία μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο την αυτοπεποίθησή σας και τα συναισθήματά σας για τη σεξουαλικότητα, αλλά είναι πιθανό να νοσείτε από ασθένεια των αιμοφόρων αγγείων που μπορεί να μειώσει την απαραίτητη ροή του αίματος προς τα γεννητικά όργανα.


5: Φάτε τα σωστά τρόφιμα

Αν το σώμα σας είναι αδύναμο εξαιτίας κακής υγείας, το σεξ υποφέρει πάντα. Η κατανάλωση πέντε έως εννέα φρούτων και λαχανικών την ημέρα, μπορεί να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο για την υγεία σας. Οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά θα βοηθήσουν στη διατήρηση της καλής ροής του αίματος προς τα γεννητικά όργανα και την πρόληψη ορισμένων χρόνιων ασθενειών.


4: Τεχνικές μασάζ

Το μασάζ μπορεί να κάνει θαύματα για τη σεξουαλική διέγερση ειδικά αν είστε στρεσαρισμένοι, ανήσυχοι ή θυμωμένοι. Προετοιμάστε το δωμάτιο με απαλό φωτισμό και χαλαρωτική μουσική.


3: Υοχιμβίνη

Αφροδισιακό που χρησιμοποιείται στην Αφρική εδώ και πολλά χρόνια, που συχνά αποκαλείται ως το φυσικό Viagra.  Η υοχιμβίνη θεωρείται ότι βελτιώνει την ανδρική ανικανότητα, αν και οι κλινικές δοκιμές ήταν απογοητευτικές. Υπάρχουν λίγα στοιχεία ότι λειτουργεί με τον ίδιο θετικό τρόπο και στις γυναίκες.


2: Gingko Biloba

Αυτό φυτικό φάρμακο παρασκευάζεται από τα φύλλα του δέντρου Gingko Biloba και είναι γνωστό ότι βελτιώνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο και τα γεννητικά όργανα. Θεωρείται ότι έχει θετικά αποτελέσματα στην ενίσχυση της επιθυμίας, του ενθουσιασμού και του οργασμού.


1: Να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας

Τίποτα δεν μειώνει το ενδιαφέρον σας για το σεξ περισσότερο από τη χαμηλή αυτοεκτίμηση. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας όταν έχετε χαμηλή διάθεση και αφιερώστε κάποιο χρόνο για να χαλαρώσετε ή να κάνετε μια δραστηριότητα που σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα με τον εαυτό σας.

http://health.howstuffworks.com/sexual-health/sexual-dysfunction/top-10-natural-ways-to-boost-libido.htm