Σε κρίση η φροντίδα του διαβήτη στην Αγγλία

Σε κρίση η φροντίδα του διαβήτη στην Αγγλία

Η φροντίδα του διαβήτη στην Αγγλία βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης, με λιγότερους από τους μισούς πάσχοντες να λαμβάνουν την βασική ελάχιστη φροντίδα, σύμφωνα με νέα βρετανική έκθεση.

 

Σύμφωνα με την έκθεση Εθνική Κατάσταση του 2012 (State of the Nation 2012), η οποία δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από την φιλανθρωπική οργάνωση Diabetes UK, υπάρχουν ορισμένες περιοχές της Βρετανίας όπου μόλις το 6% των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη λαμβάνουν τις υπηρεσίες και τους τακτικούς προληπτικούς ελέγχους που συνιστώνται από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Κλινικής Αριστείας (National Institute for Health and Clinical Excellence (Nice).

 

Η συγκεκριμένη έκθεση αναφέρει αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο η μη τακτική διενέργεια εξετάσεων βοήθησε στην αύξηση του δείκτη επιπλοκών που σχετίζεται με τον διαβήτη όπως ο ακρωτηριασμός, η τυφλότητα, η νεφρική ανεπάρκεια και το έμφραγμα.

Οι συγκεκριμένες επιπλοκές αφορούν περίπου στο 80% των συνολικών δαπανών του ΕΣΥ της Μεγάλης Βρετανίας για την αντιμετώπιση του διαβήτη και αυτή η πραγματικότητα αποτελεί έναν από τους κύριους λόγους για τους οποίους η αντιμετώπιση της πάθησης καταλαμβάνει περίπου το 10% του προϋπολογισμού του ΕΣΥ της Μεγάλης Βρετανίας, σύμφωνα με την έκθεση του Diabetes UK.

 

Η συγκεκριμένη έκθεση προειδοποιεί ότι το Εθνικό Πλαίσιο Υπηρεσιών για τον Διαβήτη – το οποίο θέτει τα πρότυπα υγειονομικής φροντίδας την οποία πρέπει να λαμβάνουν οι ασθενείς με διαβήτη – βρίσκεται σε ισχύ έντεκα ολόκληρα χρόνια αλλά δεν έχει ακόμη εφαρμοσθεί στην πράξη.

Η φιλανθρωπική οργάνωση Diabetes UK καλεί πλέον την βρετανική κυβέρνηση να σχεδιάσει άμεσα ένα σχέδιο πολιτικής ώστε να εφαρμοστούν τα πρότυπα υγειονομικής φροντίδας που θέτει το Εθνικό Πλαίσιο Υπηρεσιών για τον Διαβήτη.

 Πηγή άρθρου: http://www.guardian.co.uk/society/2012/may/14/diabetes-care-health-crisis