Το καλύτερο πρόγραμμα γυμναστικής για γρήγορη απώλεια βάρους

Το καλύτερο πρόγραμμα γυμναστικής για γρήγορη απώλεια βάρους

Ο πρώτος και χρυσός κανόνας είναι να βρείτε το πρόγραμμα γυμναστικής το οποίο πραγματικά απολαμβάνετε!

 Αυτό μπορεί να είναι το περπάτημα, το τζόγκινγκ, η κολύμβηση, η ποδηλασία ή ακόμη και ο χορός.

 Η λογική αυτού του χρυσού κανόνα είναι ότι όταν εξαναγκάζετε τον εαυτό σας, είναι πολύ πιθανόν να βαρεθείτε πολύ σύντομα – τόσο σύντομα που δεν θα μπορέσετε καν να δείτε τα αποτελέσματα της σωματικής άσκησης στο σώμα σας.

 Εάν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα άσκησης το οποίο θεωρείτε ότι είναι ευχάριστο και διασκεδαστικό το πιο πιθανό είναι ότι θα συνεχίσετε να γυμνάζεστε και έτσι θα έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να αδυνατίσετε.

 Είτε προτίματε το περπάτημα είτε το τζόγκινγκ, προσπαθήστε να κάνετε την άσκηση πιο δύσκολη με το να περπατάτε ή να τρέχετε σε επιφάνειες με κλίση.

 Η κλίση δεν είναι απαραίτητο να είναι πολύ απότομη. Μία κλίση 15 βαθμών είναι αρκετή ώστε να σας κάνει να πραγματοποιείτε μεγαλύτερη προσπάθεια – αλλά δεν θα πρέπει η επιφάνεια να είναι πολύ απότομη ώστε να κουράζεστε πολύ γρήγορα.

 Αυτό το πρόγραμμα άσκησης θα πρέπει να γίνεται περίπου για 100 λεπτά ανά εβδομάδα, κάτι που μεταφράζεται σε 20 λεπτά άσκησης τις καθημερινές, και τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται στο σώμα σας.

 Η κολύμβηση για μία ώρα την ημέρα όχι μόνο θα σας βοηθήσει να καταναλώσετε περισσότερες θερμίδες αλλά και θα ενδυναμώσει σημαντικά τους μύες και το σώμα σας.

 Η ποδηλασία αποτελεί μία ακόμη πιο αποτελεσματική επιλογή εάν αναζητάτε την καλύτερη δυνατή σωματική άσκηση που θα βοηθήσει στη γρήγορη απώλεια βάρους.

 Με την ποδηλασία ‘καίτε’ διπλάσιες θερμίδες από ότι με την κολύμβηση για το ίδιο χρονικό διάστημα άσκησης.

 Εάν η πραγματική ποδηλασία δεν αποτελεί μία εφικτή επιλογή, η χρησιμοποίηση ενός υψηλής ποιότητας ποδηλάτου εσωτερικού χώρου (fitness bike) μπορεί να επιφέρει τα ίδια αποτελέσματα.

 Ο χορός αποτελεί μία από τις προτιμόμενες μεθόδους άσκησης καθώς αποτελεί την πιό ευχάριστη και διασκεδαστική γυμναστική. Όπως και με το περπάτημα, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να χορεύετε για 20 λεπτά την ημέρα και για 5 ημέρες την εβδομάδα.

 Ο δεύτερος κανόνας που θα πρέπει να θυμάστε είναι την τεχνική προθέρμανσης καθώς και μυικής χαλάρωσης.

 Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο του προγράμματος γυμναστικής, που θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τους μυϊκούς πόνους και τα τραβήγματα κατά την αρχή του προγράμματος εκγύμνασης και να αποφύγετε πιθανούς τραυματισμούς.

 Τέλος, μελέτες έχουν δείξει ότι η χρησιμοποίηση του εξής ρυθμού: αργός/γρήγορος/αργός/γρήγορος σε συνεχή εναλλαγή αυξάνει σημαντικά τον ρυθμό μεταβολισμού.

 Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να εναλλάσετε 60 δευτερόλεπτα αργού ρυθμού με 60 δευτερόλεπτα γρήγορου ρυθμού και θα μπορέσετε να κάψετε θερμίδες κατά πολύ γρηγορότερο ρυθμό από ότι όταν διατηρείτε ένα σταθερό tempo κατά τη γυμναστική σας....

 

 Πηγή: http://www.looplane.com/lifestyle/diet-fitness/best-exercise-to-lose-weight-fast/