Ανακαλύφθηκε από Έλληνα επιστήμονα το φάρμακο κατά του καρκίνου;

Ανακαλύφθηκε από Έλληνα επιστήμονα το φάρμακο κατά του καρκίνου;


Ακουγέται πολύ καλό για να είναι αληθινό: ένα φθηνό και απλό φάρμακο το οποίο σκοτώνει σχεδών όλες τις μορφές καρκίνου με την απενεργοποίηση της «ανοσίας» τους στην φαρμακευτική αγωγή.
Το φάρμακο ονομάζεται διχλωροασετάτη (DCA) και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί εδώ και αρκετά χρόνια για την θεραπεία σπάνιων μεταβολικών παθήσεων, και γιαυτό λογίζεται ως σχετικά ασφαλές.
Επίσης δεν διαθέτει κατοχυρωμένη πατέντα, δηλαδή μπορεί να κατασκευαστεί με πολύ μικρότερο κόστος από ότι τα κατοχυρωμένα νέα φάρμακα.
Ο Ευάγγελος Μιχελάκης του Πανεπιστημίου Alberta στο Edmonton του Καναδά και οι συνάδελφοί του, έλεγξαν τη διχλωροασετάτη σε ανθρώπινα κύτταρα τα οποία καλλιεργήθηκαν εκτός του ανθρώπινου οργανισμού και βρήκαν ότι μπορεί να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα του καρκίνου του πνεύμονα, του στήθους και του εγκεφάλου χωρίς παράλληλα να καταστρέφει τα υγιή κύτταρα.
Οι όγκοι οι οποίοι είχαν αναπτυχθεί σκόπιμα σε εργαστηριακά ποντίκια εμφάνιζαν δραστική μείωση όταν παρεχόταν θεραπεία με διχλωροασετάτη για αρκετές εβδομάδες.
Η διχλωροασετάτη επιτίθεται σε μία μοναδική ιδιότητα των καρκινικών κυττάρων: στο γεγονός ότι λαμβάνουν ενέργεια διαμέσου του «κύριου σώματος» των κυττάρων, αντί διαμέσου των μιτοχονδρίων. Η συγκεκριμένη διαδικασία ονομάζεται γλυκόλυση.
Ο Paul Clarke, ο οποίος είναι βιολόγος με εξειδίκευση στα καρκινικά κύτταρα από το Πανεπιστήμιο του Dundee στο Hνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι τα ευρήματα αμφισβητούν την τρέχουσα υπόθεση ότι οι μεταλλάξεις και όχι ο μεταβολισμός προκαλούν τον καρκίνο. ‘Το ερωτήμα είναι ποιό από τα δύο προηγείται;’ , δήλωσε ο Clarke σχετικά.