Αloe vera, το πράσινο θαύμα

Αναζήτηση

Αloe vera, το πράσινο θαύμα


Η Αλόη Βέρα έχει χρησιμοποιηθεί από τους αρχαίους χρόνους. Στην Αίγυπτο, οι γυναίκες επωφελήθηκαν από τις καλλωπιστικές της ιδιότητες και τώρα χρησιμοποιείται ευρέως ως συστατικό σε μια μακρά σειρά καλλυντικών προϊόντων.

Οι Κινέζοι συνήθιζαν να το ονομάζουν το φυτό της αρμονίας και οι Ινδιάνοι της Αμερικής αναφέρονταν σε αυτό ως η ήσυχη θεραπεία. Στην Αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη, ο χυμός που λαμβάνονταν από το φυτό ήταν πολύ ακριβός, λόγω της ποικιλομορφίας των χαρακτηριστικών του.

Η Αλόη Βέρα ήρθε από τη Νότια Αφρική, όπου εκεί το φυτό είναι πολύ μεγαλύτερο σε μέγεθος από εκείνο που μπορούμε να δούμε στις υπόλοιπες ηπείρους, αλλά οι ιδιότητές του δεν έχουν μειωθεί με το μέγεθος.

Το φυτό αυτό ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, έχει μια κατευναστική επίδραση στις  φλεγμονές, τα εγκαύματα και τα τραύματα δέρματος. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση από τον πονόδοντο και προβλήματα στα ούλα. Επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης αναγεννώντας τους ιστούς του σώματος και γι 'αυτό συνιστάται ιδιαίτερα για διαφορετικές συνθήκες του δέρματος.

Πρόσφατες έρευνες έχουν επίσης αποδείξει ότι η Aloe Vera είναι πολύ αποτελεσματική στην θεραπεία  προβλημάτων πέψης, δυσκοιλιότητας, διάρροιας, γαστρίτιδας, ακόμη και του έλκους. Επιπλέον, ο χυμός που εξάγεται από αυτό το φυτό είναι γνωστός για τη θεραπεία ασθενειών του λάρυγγα και του φάρυγγα.

Πλούσια σε βιταμίνες (Α, Β1, Β2, Β6), μέταλλα, ένζυμα που είναι απαραίτητα για το ανθρώπινο σώμα και αμινοξέα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει και μία καταπραϋντική επίδραση επί του νευρικού συστήματος. Το φυτό έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό στα γηριατρικά προγράμματα και κατά τη διαδικασία της ανάκτησης του σώματος μετά από χειρουργική επέμβαση. Έχει επίσης μια αξιοσημείωτη επίδραση επί της αρθρίτιδας και της φλεγμονής των αρθρώσεων.

Η χρήση της Αλόη Βέρα είναι απόλυτα ασφαλής καθώς δεν υπάρχουν παρενέργειες. Οι θεραπείες με βάση την Αλόη έχουν αυξηθεί σε αριθμό σήμερα. Είναι το φυτό που θεωρείται ένα είδος παγκοσμίου φαρμάκου.

http://medsavailable.com/articles/herbal/aloe_vera_a_green_miracle