Η μεσογειακή δίαιτα φέρνει παιδιά!

Η μεσογειακή δίαιτα φέρνει παιδιά!

Πιο γόνιμες είναι οι γυναίκες που ακολουθούν πιστά τις επιταγές της μεσογειακής δίαιτας απεφάνθη ολλανδική επιστημονική έρευνα.

Σύμφωνα με μελέτης του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστήμιου Έρασμος του Ρότερνταμ, μετά από μια θεραπεία κατά της γονιμότητας, οι γυναίκες θα πρέπει να ακολουθούν δίαιτα πλούσια πλούσια σε λαχανικά, φυτικά έλαια, όσπρια και ψάρια.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι από 161 ζευγάρια που έκαναν θεραπεία κατά της υπογονιμότητας στην πανεπιστημιακή κλινική τους, οι γυναίκες που ακολουθούσαν πιστά την παραδοσιακή μεσογειακή δίαιτα, είχαν 40% περισσότερες πιθανότητες να μείνουν τελικά έγκυες σε σχέση με όσες έκαναν τη λιγότερο μεσογειακή δίαιτα.

Παράλληλα, εξέτασαν και γυναίκες που ακολουθούσαν διαίτα που περιλάμβανε φρούτα, πλήρη δημητριακά, λαχανικά, όσπρια και ψάρια και ελάχιστο κρέας, που θεωρείται ότι βοηθά στη γονιμότητα, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση η μεσογειακή δίαιτα υπερίσχυσε.

Οι δύο αυτές δίαιτες έχουν αρκετές ομοιότητες, αλλά η μεσογειακή δίαιτα εμφανίζεται να υπερτερεί, πιθανότατα λόγω της έμφασής της στο λάδι και γενικότερα στα φυτικά έλαια. Τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, που περιέχονται σε αυτά τα έλαια, σύμφωνα με τους ολλανδούς ερευνητές, είναι «πρόδρομες» ουσίες για τις προσταγλανδίνες, ουσίες σαν τις ορμόνες που εκκρίνει το σώμα και οι οποίες εμπλέκονται στον εμμηνορροϊκό κύκλο της γυναίκας, στην ωορρηξία και στη διατήρηση της εγκυμοσύνης.

http://www.neo.gr