Τρεις λόγοι για να προσθέσετε την άσκηση του εγκεφάλου στη ζωή σας!

Τρεις λόγοι για να προσθέσετε την άσκηση του εγκεφάλου στη ζωή σας!

Ο καθένας ξέρει ότι η σωματική άσκηση είναι σημαντική για τη διατήρηση της υγείας και τη διαχείριση του βάρους και την αναζητούν σε οποιαδήποτε ηλικία. 

Οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουν ότι και ο  εγκέφαλος μας είναι ένα όργανο που χρειάζεται φροντίδα και προσοχή, όπως κάνουμε με την καρδιά, τους πνεύμονες και το δέρμα μας. 
 Αντ 'αυτού, πολλοί πιστεύουν οτι ο  εγκέφαλός μας είναι κατά κάποιον τρόπο πέρα από τον έλεγχο ή την επιρροή μας. Και, κάποιοι από εμάς δεν το σκεφτόμαστε καθόλου έως ότου κάτι πάει στραβά, όπως ένας τραυματισμό ή ασθένεια, όπως η άνοια ή Αλτσχάιμερ.
 Το πρόβλημα είναι ότι λίγοι από μας έχουμε κατανοήσει γιατί η άσκηση του εγκεφάλου είναι σημαντική, και ακόμη λιγότεροι γνωρίζουν πώς να ασκήσουν σωστά τον εγκέφαλο. Για να σας βοηθήσουμε να αποκαλύψετε το... μυστήριο, εδώ είναι 3 λόγοι που ο  καθένας θα πρέπει να προσθέσει την άσκηση του εγκεφάλου στη ρουτίνα  του, και μερικές συμβουλές για το πώς να το κάνουμε σωστά.

1ον Ενισχύει την διανοητική ικανότητα

Ακριβώς όπως η άρση βαρών ενισχύει τον  συνδετικό ιστό στους μύες για να γίνουν πιο ισχυροί, προκαλώντας το μυαλό σας ενισχύετε τον συνδετικό ιστό μεταξύ των νευρώνων στον εγκέφαλό σας και  τους βοηθάτε να λειτουργούν καλύτερα και γρηγορότερα.
Το φαινόμενο αυτό, που ονομάζεται νευροπλαστικότητα. Προκαλώντας το μυαλό σας με ειδικές ασκήσεις που μπορείτε να τις κάνετε μόνο για 10 ώρες το χρόνο το βοηθάτε στη βελτίωση της λειτουργίας του και μπορείτε να δείτε τα οφέλη του ακόμα και στα επόμενα 5 χρόνια!

2ον Βελτιώνει τη μνήμη
Προκαλώντας το μυαλό σας να μάθει νέα πράγματα αναγκάζετε τον εγκέφαλό σας να εργαστεί σκληρότερα, αυξάνοντας τη χωρητικότητα της μνήμης. Σε μια συναρπαστική μελέτη του 2006, στο Λονδίνο οι οδηγοί ταξί βρέθηκαν να έχουν μεγαλύτερο ιππόκαμπο- η περιοχή υπεύθυνη για τη διαμόρφωση και την πρόσβαση στις αναμνήσεις-παρά οι οδηγοί λεωφορείων. Δηλαδή οι οδηγοί ταξί συνεχώς έχουν την  "πρόκληση" για να περιηγηθούν σε χιλιάδες δρόμους!

3ον Αναβάλλει την εξασθένηση των γνωστικών λειτουργιών

Μια αμφιλεγόμενη μελέτη σήκωσε θύελλες αντιδράσεων το 2010 γιατί θεωρούσε ότι η άσκηση του μυαλού επιταχύνει το Αλτσχάιμερ.Η μελέτη αποκάλυψε ουσιαστικά ήταν μεταξύ εκείνων που συμμετείχαν σε ασκήσεις εξάσκησης του μυαλού και στη συνέχεια ανέπτυξαν τη νόσο του Αλτσχάιμερ, ο ρυθμός εξέλιξης της νόσου επιταχύνθηκε, αλλά η εμφάνιση των συμπτωμάτων καθυστέρησε. Με άλλα λόγια, τα άτομα αυτά έζησαν περισσότερο χωρίς συμπτώματα και έζησαν πολύ λιγότερο χρόνο με άνοια.

Τι θα πρέπει να κάνετε.

Η σωστή διατροφή, ο καλός ύπνος και η διαχείριση του άγχους θα σας κάνουν να νιώθετε πολύ καλύτερα.
Μάθετε κάτι καινούριο.Θέλατε να μάθετε αγγλικά και δεν είχατε χρήματα; Μπείτε στον υπολογιστή! Εκεί θα μπορέσετε να βρείτε διάφορα μαθήματα, που μπορεί να μη σας κάνουν να μιλάτε άπταιστα, αλλά θα σας βοηθήσουν να εξασκήσετε το μυαλό σας!
Πάντα βέβαια καλό θα είναι να ρωτάτε και τον προσωπικό σας γιατρό για να σας προτείνει ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν, όπως για παράδειγμα να λύνετε σταυρόλεξα έτσι ώστε να έχετε το μυαλό σας σε μια εγρήγορση και βέβαια ταυτόχρονα να εμπλουτίζετε τις γνώσεις.