Όμορφα μαλλιά-Λάθη προς αποφυγήν

Αναζήτηση

Όμορφα μαλλιά-Λάθη προς αποφυγήν

Όμορφα μαλλιά είναι κάτι που όλοι το επιθυμούν. Στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι πολύπλοκο και δύσκολο αρκεί να αποφύγετε τα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι.

Δεν χρησιμοποιούν μαλακτική κρέμα/conditioner: Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν όσον αφορά την περιποίηση των μαλλιών τους είναι να μην χρησιμοποιούν μαλακτική κρέμα κάθε φορά που λούζονται. Τα μαλλιά έτσι είναι επιρρεπείς σε σπασμένες άκρες, φριζάρουν και μπερδεύονται εύκολα.

Λάθος στυλ: Πολλοί άνθρωποι δεν κατανοούν πλήρως το σχήμα του προσώπου τους όταν επιλέγουν το στυλ των μαλλιών τους. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά σχήματα προσώπων όπως στρογγυλά, πρόσωπα με γωνίες, πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς. Καθώς μεγαλώνουμε ακόμα και στο πρόσωπο μας θα υπάρξουν ανεπαίσθητες αλλαγές. Αντισταθείτε στον πειρασμό να δοκιμάζετε κάθε τάση στα μαλλιά σας αν αυτή δεν είναι κατάλληλη για το πρόσωπο σας. 

Επιλογή των προϊόντων: Να είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με τα προϊόντα που επιλέγετε για τα μαλλιά σας. Τα μαλλιά είναι ευαίσθητα και χρησιμοποιώντας τα λάθος προϊόντα μπορεί να είναι επιζήμια για αυτά αλλά και για το πώς φαίνονται. Τα μαλλιά έχουν διαφορετικούς τύπους, λιπαρά, ξηρά, κανονικά. Θα πρέπει να προσαρμόζετε το σαμπουάν σας και το
conditioner σας έτσι ώστε να ταιριάζουν με το δικό σας τύπο μαλλιών. Δοκιμάστε να χρησιμοποιείτε φυσικά προϊόντα, όπως λάδι καρύδας, από εκείνα που περιέχουν πολλά χημικά συστατικά.


Δένοντας και πλέκοντας τα μαλλιά σας: Προσπαθήστε να αποφύγετε να δένετε ή να πλέκετε τα μαλλιά σας πολύ σφικτά. Αυτή η συνήθεια, τραβάει τις ρίζες των μαλλιών και τα αποδυναμώνει. Μπορεί
ακόμη και να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών.

Βούρτσισμα μαλλιών: Ποτέ μην τραβάτε τα μαλλιά σας όταν τα βουρτσίζετε για να τα ξεμπερδέψετε. Πριν το βούρτσισμα, προσπαθήστε απαλά να χαλαρώσετε το μπέρδεμα. Μην βιάζεστε όταν τα βουρτσίζετε, πάρτε το χρόνο σας και κάντε ήρεμες και αργές κινήσεις. Έτσι θα κατανεμηθεί το σμήγμα ομοιόμορφα στα μαλλιά σας, θα βοηθήσετε  τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και φυσικά θα απαλλαγείτε από το χαλαρό δέρμα και τις νεκρές τρίχες.

Προσέξτε τις βαφές των μαλλιών: Χρησιμοποιώντας φτηνά προϊόντα βαφής μπορεί να βλάψουν τα μαλλιά σας. Να συμβουλεύεστε πάντα τον κομμωτή σας ως προς ποια προϊόντα βαφής είναι καλύτερα για το δικό σας τύπο μαλλιών.
Όταν χρησιμοποιείτε ένα νέο προϊόν θα πρέπει να το δοκιμάζετε πρώτα σε μια τούφα από τα μαλλιά σας. Θυμηθείτε να ταιριάζετε πάντα το χρώμα με τον τόνο και το χρώμα του δέρματος σας.

Δεν είναι καλό να κόβετε μόνοι σας τα μαλλιά σας: Εάν δεν είστε
ειδικοί, είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρετε. Ακόμη και ένα απλό κόψιμο των άκρων μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο.


Πηγή:
http://www.overallbeauty.com/catalog/beautiful-hair-mistakes-avoid-a-153.html