Επιλέγοντας έλαια για μασάζ

Αναζήτηση

Επιλέγοντας έλαια για μασάζ


Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ελαίων για μασάζ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το πρόσωπο ή το σώμα.

Μερικά από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα έλαια μασάζ είναι: το λάδι ελιάς, αμυγδαλέλαιο, σταφυλιού, αβοκάντο, φύτρο σταριού, αγριοτριανταφυλλιάς και νυχτολούλουδου. Κάθε ένα από αυτά έχει τη δικά του πλεονεκτήματα, αλλά μερικοί έχουν συγκεκριμένες αντενδείξεις και έτσι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε ορισμένους ανθρώπους.

Αυτά είναι τα "βασικά έλαια" και δεν πρέπει να συγχέονται με τα "αιθέρια έλαια" που χρησιμοποιούνται στην αρωματοθεραπεία. Τα αιθέρια έλαια είναι ειδικά φυτικά εκχυλίσματα που αποστάζονται για να παράγουν μια πολύ καθαρή και ισχυρή φυτική ουσία.  Στο μασάζ αρωματοθεραπείας ένα ή περισσότερα από αυτά τα αιθέρια έλαια προστίθενται σε πολύ μικρές ποσότητες σε ένα βασικό λάδι μασάζ, για να παράγουν ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα (φυσικό ή / και συναισθηματικό) για το άτομο που κάνει το μασάζ.

Βασικά έλαια

Αμυγδαλέλαιο: Είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα έλαια καθώς έχει μια μέση πυκνότητα και επομένως παρέχει ένα καλό μασάζ. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αν υπάρχει ένα ιστορικό αλλεργιών σε καρπούς ή σπόρους.

Έλαιο σταφυλιού: Είναι μια καλή εναλλακτική λύση αντί για αμυγδαλέλαιο, διότι έχει μια ελαφρύτερη πυκνότητα και είναι σπάνιο να προκαλέσει δερματικές αντιδράσεις ή αλλεργίες. Μια πολύ καλή επιλογή για μασάζ σε μωρά. Το έλαιο σταφυλιού μαζί με το αμύγδαλο, είναι οι πιο κοινοί τύποι ελαίων για μασάζ και αυτοί που είναι πιθανότερο να σας δοθούν σε ένα κατάστημα.

Ελαιόλαδο: Είναι πολύ θρεπτικό για το δέρμα, όμως είναι ένα πολύ παχύ λάδι και μπορεί να είναι αρκετά κολλώδες για να χρησιμοποιηθεί. Είναι απίθανο να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση και έτσι είναι καλό για τα μωρά (ακόμη και τα νεογέννητα), και φυσικά έχει το πλεονέκτημα ότι είναι ένα από τα φθηνότερα λάδια για μασάζ - απλά χρησιμοποιήστε το μπουκάλι που έχετε ήδη στο ράφι της κουζίνας σας.

Αβοκάντο: Ένα πολύ πλούσιο λάδι για μασάζ και έτσι είναι πιο κατάλληλο για μια πιο ώριμη επιδερμίδα ή ένα πολύ ξηρό δέρμα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε κάποιον που υποφέρει από ακμή, καθώς είναι ακατάλληλο για το δέρμα τους.

Έλαιο από φύτρο σιταριού: Περιέχει πολλή βιταμίνη Ε και είναι ένα εξαιρετικό λάδι μασάζ για δέρμα που έχει ταλαιπωρηθεί από τον ήλιο, καθώς βοηθά στην ανάπλαση της ζημιάς και στην βελτίωση του δέρματος.

Έλαιο τριανταφυλλιάς: Ένα ακόμη λάδι για μασάζ που είναι εξαιρετικό για την αποκατάσταση του δέρματος από ηλιακά εγκαύματα. Είναι επίσης καλό για δέρματα που έχουν σημάδια, ειδικά ουλές ακμής. Είναι, ωστόσο, ένα από τα πιο ακριβά έλαια.

Νυχτολούλουδο: Είναι γεμάτο από φυτοοιστρογόνα και είναι ένα πολύ καλό λάδι μασάζ για γυναίκες στην εμμηνόπαυση. Από την άλλη πλευρά, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται από  γυναίκες που κυοφορούν ή προσπαθούν να συλλάβουν, καθώς η υψηλή περιεκτικότητα ορμονών θα μπορούσε να έχει αρνητική επίδραση.

Το καλύτερο έλαιο για μασάζ ποικίλλει ανάλογα με την κατάσταση. Η καλύτερη επιλογή για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε είναι το έλαιο σταφυλιού, δεδομένου ότι είναι ένα από τα πιο ελαφριά έλαια, έχει την μικρότερη πιθανότητα να προκαλέσει αλλεργία και είναι επίσης μια εξαιρετική βάση για αιθέρια έλαια.

http://www.thebeautybiz.com/10/article/massage/choose-massage-oil