Αλήθειες για το Botox

Αναζήτηση

Αλήθειες για το Botox

Πέμπτη 24/05/12

 

Αποτελεί τον πιο γνωστό και διαδεδομένο τρόπο καταπολέμησης των ρυτίδων έκφρασης. Κατά πόσον όμως γνωρίζουμε αυτά που πρέπει για την ενέσιμο υλικό αλλαντοτοξίνη?

-H θεραπεία Botox δεν αντικαθιστά το λίφτινγκ, αφού μπορεί να «λειάνει» μόνο τις λεπτές έως μέτριες ρυτίδες. Οι περιπτώσεις μεγάλης χαλάρωσης αντιμετωπίζονται μόνο με επεμβατικές μεθόδους. 

-Δε χρησιμοποιείται το Botox για το γέμισμα των ρυτίδων, αλλά για την αδρανοποίηση των μυών που με την επαναλαμβανόμενη κίνησή τους προκαλούν τις ρυτίδες. Άλλα ενέσιμα υλικά (πχ  υαλουρονικό οξύ)είναι αυτά που εφαρμόζονται για να «γεμίσουν» τις λεπτές γραμμές. Γι’ αυτό και το Botox δεν ενδείκνυται για σημεία όπως οι ρυτίδες γύρω από το στόμα, αλλά για περιοχές όπως αυτή των ματιών («πόδι της χήνας») ή του μετώπου.

-Είναι λάθος να εφαρμόζεται το Botox με μεγάλη συχνότητα. Xρήση του υλικού σε πολύ τακτικά διαστήματα (νωρίτερα από 4-7 μήνες) μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη αντοχής του οργανισμού απέναντι στο φάρμακο.

-Προσοχή στη δόση. Το επιθυμητό φυσικό αποτέλεσμα δεν επιτυγχάνεται με μεγαλύτερη από την αναγκαία δόση, ούτε βεβαίως με μικρότερη από όσο απαιτεί το πρόβλημα.

-Στη θεραπεία δεν επιτρέπεται να υποβληθούν γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

-Η θεραπεία δεν πρέπει να γίνεται εάν ο «ασθενής» αναφέρει αλλεργία στο υλικό, περίπτωση, ωστόσο, που συμβαίνει μάλλον σπάνια. Επίσης, αν και ο χρόνος αποθεραπείας είναι σύντομος, ενημερωθείτε για τυχόν προφυλάξεις που πρέπει να πάρετε (πχ όχι έκθεση στον ήλιο).

-Σε περίπτωση που υποβάλλεστε και σε επιπλέον θεραπείες προσώπου (πχ ενέσιμα υλικά, πίλινγκ, λέιζερ κλπ), δεν πρέπει να τις συνδυάσετε με το Botox. Μετά από 1-2 εβδομάδες από την εφαρμογή του μπορείτε να απευθυνθείτε στο γιατρό σας για κάτι άλλο. 

-Δεν εφαρμόζεται το Βotox για αλλοίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου, αλλά για να δείχνει αυτό πιο ξεκούραστο και πιο νεανικό. Για ασφαλές και φυσικό αποτέλεσμα, η θεραπεία πρέπει να γίνεται από ειδικευμένο γιατρό, με γνώση της ανατομίας της περιοχής.

-Το Botox δε βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος. Σε τέτοιου είδους ενδείξεις (πχ  θαμπό, σκληρό δέρμα με απώλεια ελαστικότητας) εφαρμόζονται χημικά πίλινγκ, δερμοαπόξεση ή λέιζερ.

- Το botox δεν επιτυγχάνει μόνιμο αποτέλεσμα. Η ανανέωση της θεραπείας είναι απαραίτητη, αλλά η δράση που έχει το φάρμακο και η διάρκειά της σε κάθε οργανισμό διαφέρει. Γι’ αυτό και ο αριθμός των συνεδριών είναι κάτι που εξατομικεύεται ανάλογα με την περίπτωση.

Πηγή: http://www.beautysecrets.gr/omorfiaprosopo/botox/index.html