Είναι τα χημικά peelings ασφαλή για όλους τους τύπους δέρματος;

Αναζήτηση

Είναι τα χημικά peelings ασφαλή για όλους τους τύπους δέρματος;


Αν οι λεπτές γραμμές και σημάδια στο δέρμα, σας γερνάνε ένα χημικό peeling θα μπορούσε να σας κάνει να φαίνεστε χρόνια νεότερη. Αυτές οι απλές διαδικασίες λειτουργούν με το να απαλλάσσουν το δέρμα από τα κατεστραμμένα κύτταρα, επιτρέποντας στα νεότερα, υγιέστερα κύτταρα να βγουν στην επιφάνεια. Έχουν τη δυνατότητα να μειώνουν τις ρυτίδες και να απαλλάσσουν το δέρμα από κηλίδες - μερικά μπορεί ακόμη να είναι αποτελεσματικά και στη βελτίωση προκαρκινικών αλλοιώσεων. Τα χημικά peelings είναι γενικά ασφαλή, αλλά υπάρχουν πιθανές επιπλοκές, έτσι κάθε απολέπιση δεν είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος.

Υπάρχουν τρία διαφορετικά επίπεδα χημικής απολέπισης: η ήπια, η μέτρια και η βαθιά. Οι ήπιες θεραπείες, όπως απολέπιση με γλυκολικό οξύ, είναι κατάλληλες για πολλούς τύπους δέρματος και δίνουν στο δέρμα ένα ομαλό και φωτεινό αποτέλεσμα. Αυτές οι λιγότερο πιθανόν θεραπείες να παράγουν αρνητικές παρενέργειες, αφαιρούν μόνο τα άνω στρώματα του κατεστραμμένου δέρματος, αλλά θα χρειαστείτε κατά πάσα πιθανότητα πολλαπλές θεραπείες για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι ακόμη και το πιο ήπιο peeling περιλαμβάνει τη χρήση οξέως για την αφαίρεση των στρωμάτων του δέρματος από το πρόσωπο ή το σώμα σας. Γι'αυτό υπάρχει πάντα μια πιθανότητα να συμβεί αποχρωματισμός ή ουλές.

Οι μέτριες θεραπείες, όπως το δημοφιλές peeling με τριχλωροξικό οξύ, εισχωρεί λίγο πιο βαθιά από ό, τι οι ήπιες θεραπείες. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι η μείωση σε μικρές ρυτίδες, κάτι το οποίο δεν προσφέρουν τα ήπια peeling. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιπλοκών και αυξημένη ευαισθησία στο φως του ήλιου. Οι μέτριες απολεπίσεις είναι δημοφιλείς λόγω της προσαρμοστικότητάς τους - οι γιατροί μπορούν να τις προσαρμόσουν ώστε να ταιριάζουν σε πολλούς τύπους δέρματος. Οι άνθρωποι με σκούρο δέρμα είναι πολύ πιθανό να έχουν καλύτερα αποτελέσματα από ένα μέτριο peeling.

Τα peeling με φαινόλη, κοινώς ονομάζονται βαθιά peelings, δεν είναι ασφαλή για όλους. Μια βαθιά απολέπιση αφαιρεί διάφορα στρώματα του δέρματος και μπορεί να έχει δραματικά αποτελέσματα. Εντούτοις, αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να συνοδεύεται από ένα μόνιμο αποτέλεσμα λεύκανσης, σε σημείο που τα άτομα με σκούρο δέρμα να μπορούν να είναι σε θέση να δουν μια γραμμή μεταξύ των περιοχών που έγινε η απολέπιση και των λοιπών περιοχών. Γι'αυτό τα βαθιά peelings είναι συνήθως μια καλή επιλογή μόνο για τα άτομα με ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες.

Συμβουλευτείτε ένα γιατρό πριν κάνετε μια χημική απολέπιση. Κάποιος που ειδικός που γνωρίζει θα είναι σε θέση να σας μιλήσει για την διαδικασία που ακολουθείται και να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποια θεραπεία ταιριάζει καλύτερα με τον τύπο του δέρματός σας.

http://health.howstuffworks.com/skin-care/beauty/skin-treatments/are-chemical-peels-safe.htm