Γιόγκα για υπέρβαρα άτομα

Αναζήτηση

Γιόγκα για υπέρβαρα άτομα


Ως άτομο με πολλά κιλά, είστε περίεργοι να δοκιμάσετε γιόγκα, αλλά πεπεισμένοι ότι δεν θα λειτουργήσει για το σώμα σας; Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να επωφεληθείτε από τις θετικές σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις της γιόγκα. Η πρακτική της γιόγκα μπορεί να είναι ένας από τους πιο ευχάριστους τρόπους με ανταμοιβή για την υγεία σας, να αυξήσει την αυτοεκτίμηση σας και μερικές φορές να βοηθήσει και στην απώλεια βάρους.

Για να ξεκινήσετε, δοκιμάστε αυτές τις τρεις παραλλαγές της γιόγκα που σχεδιάστηκαν από την Lanita Varshell, δασκάλα γιόγκα σε υπέρβαρα άτομα. Ενώ οι στάσεις αυτές μπορεί να  φαίνονται απλές, μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο και να κάνουν μια αξιοσημείωτη διαφορά στο επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης.


1. Στάση Γόνατα στο Στήθος

Αυτή η στάση κάνει απαλό μασάζ στο πεπτικό σύστημα και δίνει ανακούφιση από την περίσσιο αέρα στο στομάχι και τα έντερα. Επίσης χαλαρώνει και τεντώνει το κάτω μέρος της πλάτης.

Ξαπλώστε στο πάτωμα, τα πόδια κοντά στους γλουτούς, τα γόνατα να κοιτούν το ταβάνι. (Αυτό στηρίζει την πλάτη) Κάθε φτέρνα ευθυγραμμίζεται με το κέντρο του αντίστοιχου γλουτού. Τα δάκτυλα των ποδιών σε ευθεία και τα χέρια στο πάτωμα δίπλα στα πλευρά σας. Εισπνοή και σηκώστε το δεξί γόνατο. Εκπνοή και φέρτε το δεξί γόνατο αργά προς το στήθος σας, κρατώντας το προς το κέντρο του σώματος. Κρατήστε το εκεί για μία πλήρη αναπνοή και σκεφτείτε το κάτω δεξιά μέρος της πλάτης σας να γίνεται ένα με το πάτωμα. Στη συνέχεια κατεβάστε το γόνατο, ξεκουραστείτε και επαναλάβετε με την αριστερή πλευρά. Η άσκηση θα αρχίσει να αποτοξινώσει τα εσωτερικά όργανα. Καθώς φεύγουν οι τοξίνες και το σφίξιμο, το πρήξιμο μειώνεται στη κοιλιά, η δυσφορία και ο πόνος στην πλάτη απελευθερώνονται.

 

 

2. Στάση Παιδιού

Αυτή η στάση ανακουφίζει την ένταση χαμηλά πίσω στην πλάτη, τεντώνει απαλά τη σπονδυλική στήλη, κάνει μασάζ στα κοιλιακά όργανα, αναζωογονεί τα πόδια και ηρεμεί το μυαλό.

Αν μπορείτε εύκολα να καθίσετε στα τέσσερα, ανοίξτε τα γόνατα και τα πόδια σας εξίσου (όσο χρειαστεί), καθώς σπρώχνετε το σώμα σας προς τα πίσω (στις φτέρνες) ακουμπώντας  την κοιλιά και το στήθος προς το πάτωμα. Τα χέρια σας μπορεί να χρειαστεί να τα ακουμπήσετε κάτω από το κεφάλι, δημιουργώντας ένα μαξιλάρι. Αν δεν χρειάζεστε τα χέρια εκεί, μπορείτε να χαλαρώσετε ακόμα περισσότερο τεντώνοντας τα μπροστά σας, μέχρι να αισθανθείτε ένα "μικρό" τέντωμα πίσω στη πλάτη. Στη συνέχεια επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας.


3. Στάση "Πτώμα"

Πολλές σημαντικές φυσιολογικές αλλαγές συμβαίνουν με αυτή τη στάση της γιόγκα. Μειώνει την απώλεια ενέργειας από το σώμα, απομακρύνει το στρες, μειώνει τους ρυθμούς της αναπνοής  και τους σφυγμούς και ξεκουράζει ολόκληρο το σύστημα σας.

Από την αρχική θέση, λυγίστε τα γόνατά σας και φέρτε τα πόδια πιο κοντά στους γλουτούς να διώξετε την πίεση από το κάτω μέρος της πλάτης. Τα γόνατα μπορούν να ακουμπούν το ένα το άλλο ή να είναι κοντά μεταξύ τους, με τα πόδια λίγο χώρια για να στηρίζεται η πλάτη σας. Η εστίαση είναι η χαλάρωση και η ξεκούραση στην κοιλιά.

http://www.ideafit.com/fitness-library/yoga-for-obese