Συμπτώματα στις γάτες που πρέπει να γνωρίζετε

Αναζήτηση

Συμπτώματα στις γάτες που πρέπει να γνωρίζετε


Μια μεγάλη ευθύνη έρχεται με την απόκτηση ενός νέου κατοικίδιου ζώου. Ακριβώς όπως με τους ανθρώπους, τα κατοικίδια ζώα αρρωσταίνουν και χρειάζονται πολλή αγάπη και προσοχή. Έχοντας μια γάτα στο σπίτι δεν είναι το ίδιο με το να έχουμε έναν σκύλο, ένα κουνέλι ή οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο ζώο. Το καθένα πρέπει να φροντίζεται με συγκεκριμένο τρόπο και καθένα έχει τις δικές του κοινές ασθένειες. Υπάρχουν πολλά συμπτώματα στις γάτες που κάθε ιδιοκτήτης θα πρέπει να γνωρίζει.

Αν ακούσετε ποτέ τη γάτα σας να κάνει ένα περίεργο θόρυβο, ακούστε τον προσεκτικά, γιατί μπορεί το κατοικίδιο σας να έχει βήχα. Μπορεί να ακούγεται χαριτωμένο, αλλά θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Ο βήχας μπορεί να οδηγήσει σε πυρετό, δυσκολία στην αναπνοή και εκκρίσεις από τα μάτια και τη μύτη. Οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει μια γάτα να βήχει, από ένα πάρα πολύ σφιχτό κολάρο μέχρι άσθμα. Αν ο βήχας δεν είναι ανησυχητικός, μπορείτε να τον θεραπεύσετε στο σπίτι. Ωστόσο, αν η γάτα σας έχει δυσκολία στην αναπνοή, έχει συριγμό, έχει απώλεια όρεξης και ορατή απώλεια βάρους, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως ένα κτηνίατρο. Ο βήχας μπορεί να είναι σύμπτωμα διάφορων ασθενειών όπως, διροφιλαρίωση, βρογχίτιδα ή άσθμα.

Πολλοί λένε ότι οι γάτες είναι επιλεκτικές στο τι θα φάνε. Όταν ένα κατοικίδιο ζώο αρνείται να φάει την τροφή του είναι συνήθως μια αιτία ανησυχίας, αλλά πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για αιλουροειδή. Η μη πρόσληψη τροφής στις γάτες μπορεί να προκαλέσει ηπατική βλάβη. Μερικοί παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν την απώλεια της όρεξης είναι η ασθένεια, ένα νέο περιβάλλον ή πρόσφατοι εμβολιασμοί. Κάθε φορά που η γάτα σας αρνείται να φάει τελείως θα πρέπει να σας ανησυχεί. Υπάρχουν μερικά διεγερτικά που μπορείτε να της δώσετε για να την ενθαρρύνετε να φάει, αλλά είναι πάντα καλύτερο να συμβουλεύεστε έναν κτηνίατρο εκ των προτέρων.

Οι γάτες δεν φημίζονται για την δροσερή αναπνοή τους. Ωστόσο, η αναπνοή τους θα πρέπει να έχει ένα ανεκτό άρωμα. Εάν η γάτα σας φαίνεται να έχει κακή αναπνοή ή δυσοσμία του στόματος, αυτό μπορεί να κρύβει μια ιατρική αιτία. Πολλές φορές η κακή αναπνοή μπορεί να προκληθεί από την πλάκα ή ασθένεια των ούλων, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και η διατροφή της γάτας μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που μυρίζει η αναπνοή της. Ωστόσο, εάν η οσμή είναι εξαιρετικά άσχημη, θα μπορούσε να είναι ένδειξη πιο σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως προβλήματα στην περιοχή του στόματος, του αναπνευστικού συστήματος και του ήπατος. Επισκεφτείτε τον κτηνίατρο για μια σωστή θεραπεία για τη γάτα σας, αντιμετωπίζοντας την κατάσταση και περαιτέρω ανησυχίες.

Όταν έχουμε να κάνουμε με ένα κατοικίδιο ζώο που προφανώς δεν μπορεί να μας πει πώς αισθάνεται, είναι πάντα ωφέλιμο να γνωρίζουμε τα πιθανά συμπτώματα και τα σημάδια των ασθενειών. Όποτε έχετε αμφιβολίες, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρο. Ποτέ μην διακινδυνεύσετε την υγεία του αγαπημένου κατοικίδιου σας.


http://www.sooperarticles.com/pets-articles/cat-articles/cat-symptoms-you-should-aware-1115916.html