Αλάτι και σκύλος – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αναζήτηση

Αλάτι και σκύλος – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το αλάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους για να βοηθήσει στη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων σας.

Μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι το αλάτι μπορεί να καταπολεμήσει μια μόλυνση από ψύλλους στο σπίτι σας

Ας ξεκινήσουμε με μερικές χρήσιμες συμβουλές για να απαλλαγούμε από τους ψύλλους.

Εάν έχουμε εισβολή  ψύλλων στο σπίτι μας, πασπαλίζουμε το χαλί και τις  κουβέρτες με αλάτι για να σκοτώσει όλα τα αυγά των ψύλλων. Αφήστε το άλας να παραμείνει για μερικές ώρες. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κάθε εβδομάδα για 6 εβδομάδες.

Τοποθετήστε αλάτι στη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας και θα βοηθήσει να σκοτώθούν όλα τα αυγά ψύλλων που μπορεί να υπάρχουν στο χώρο σας.

 

Τα γεγονότα

Το αλάτι βρίσκεται σε προϊόντα κατοικίδιων ζώων ώστε να εξασφαλίσει το απαραίτητο νάτριο  και το χλώριο στα απαιτούμενα επίπεδα.

Δεν είναι ενισχυτικό γεύσης για τους σκύλους και δεν προστίθεται για την αύξηση της γευστικότητας.

Παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά – νάτριο και χλώριο.Η ποσότητα του νατρίου των σκύλων έχει οριστεί από το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας (NRC), το οποίο καθορίζει ένα ασφαλές κατώτερο και ανώτερο όριο.

Τα σκυλιά είναι ημι-σαρκοφάγα. Αυτό σημαίνει ότι θα εξελιχθούν για να φάνε  τροφές που είναι εκ φύσεως πλούσιες σε νάτριο.

Εξαιτίας αυτού δεν έχουν αναπτύξει συστήματα γεύσης που ανταποκρίνονται στο νάτριο,και  ως εκ τούτου, δεν είναι ένα ενισχυτικό γεύσης, όπως είναι για τους ανθρώπους.

 


Αλάτι και σκύλος  - Γιατί τα σκυλιά χρειάζονται το αλάτι;

Το αλάτι έχει  χλωριούχο νάτριο  το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών του σώματος και του όγκου του αίματος, καθώς και τη λειτουργία των νευρικών ιστών. Οι ελλείψεις σε νάτριο και χλώριο προκαλούν  χαμηλή αρτηριακή πίεση, ανησυχία, αυξημένο καρδιακό ρυθμό και παχύρρευστη ή παχιά βλέννα.

Έρευνες δείχνουν ότι μια διατροφή χαμηλή σε νάτριο μπορεί να προκαλέσει μείωση της αρτηριακής πίεσης στη ρύθμιση των ορμονών κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης ανεπάρκειας νατρίου, αλλά και κόπωση, εξάντληση, αδυναμία να διατηρηθεί η ισορροπία του νερού στον οργανισμό, μειωμένη πρόσληψη νερού, καθυστέρηση ανάπτυξης, και  ξηρότητα του δέρματος αλλά και την απώλεια του τριχώματος.

 

Αλάτι και σκύλος  - Πόσο αλάτι πρέπει να τρώνε τα σκυλιά;

Τα ενήλικα σκυλιά απαιτούν μια ημερήσια πρόσληψη νατρίου περίπου 13  mg / kg, που αντιστοιχεί σε ένα ελάχιστο επίπεδο 0,2 g/1000 kcal. Οι απαιτήσεις είναι 2-3 φορές υψηλότερες σε κουτάβια και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, καθώς και πέντε φορές υψηλότερες σε  δραστήρια σκυλιά όπως τα λαγωνικά ή τα σκυλιά έλκηθρων.

 

Αλάτι και σκύλος  - Πόσο αλάτι υπάρχει στα τρόφιμα σκύλων;

Η περιεκτικότητα σε νάτριο των τροφίμων των σκυλιών είναι στην πραγματικότητα παρόμοια με εκείνη του θηράματος που καταναλώνεται από τα σκυλιά στην άγρια ​​φύση, συμπεριλαμβανομένων των μικρών ελάφιων, τα κουνέλια και τα κοτόπουλα, τα οποία περιέχουν μεταξύ 2,5 και 10 g / kg ξηράς ύλης.

Αντίθετα, τα δημητριακά, τα φρούτα και τα λαχανικά είναι χαμηλά σε νάτριο και συνήθως περιέχουν λιγότερο από 1g/kg DM (περίπου 200mg/1000 kcal). Έτσι, τα σκυλιά ως ημι-σαρκοφάγα έχουν εξελιχθεί για να ανέχονται τα υψηλά επίπεδα του διαιτητικού νατρίου. Ομοίως παρουσιάζουν περιορισμένη ικανότητα για την ανίχνευση διατροφικών επίπεδων νατρίου και δεν χρησιμοποιούν το αλάτι ως κινητήρια δύναμη της επιλογής και της κατανάλωσης τροφίμων.

Τα διαθέσιμα στο εμπόριο τρόφιμα σκυλιών παρέχουν πρόσληψη νατρίου που είναι άνετα καθ “υπέρβαση των ελάχιστων απαιτήσεων και έχουν συνήθως μεταξύ 0,5 και 2,5 g/1000 kcal ή 2-10 g / kg ξηράς ουσίας.

Μελέτες σχετικά με τις απαιτήσεις του νατρίου των σκύλων έδειξαν ένα ευρύ φάσμα της ανοχής. Η ελάχιστη απαίτηση  σε ενήλικες σκύλους είναι 200 ​​χιλιοστόγραμμα για 1000 kcal και η μέγιστη είναι περίπου 4 g/1000 kcal. Τα ξηρά τρόφιμα τείνουν να περιέχουν λιγότερο νάτριο , συμπεριλαμβανομένων των κονσερβοποιημένων, επειδή περιέχουν λιγότερα προϊόντα με βάση το κρέας που είναι εκ φύσεως πλούσιες σε νάτριο. Τα επίπεδα νατρίου είναι παρόμοια σε όλες τις μάρκες, χωρίς σημαντικές διαφορές

Δεν υπάρχει απόδειξη ότι τα σταθερά υψηλά επίπεδα της πρόσληψης αλατιού σε σκύλους συνδέονται με την υψηλή πίεση του αίματος, νεφρική ανεπάρκεια ή στεφανιαία καρδιακή νόσο στους σκύλους, ενώ οι υψηλές προσλήψεις αλατιού εμπλέκονται στην αιτιολογία όλων αυτών των ασθενειών στον άνθρωπο.