Αλλεργίες στα κατοικίδια

Αναζήτηση

Αλλεργίες στα κατοικίδια


Τα θερμόαιμα κατοικίδια ζώα παράγουν επιθήλια, τα οποία ανήκουν  στα ισχυρότερα γνωστά αλλεργιογόνα.  Γνωρίζοντας ορισμένα πράγματα σχετικά με αυτές τις νεκρές νιφάδες του δέρματος των ζώων μπορεί να σας βοηθήσουν να απολαύσετε το κατοικίδιο ζώο σας.

Ποια κατοικίδια ζώα είναι ικανά να προκαλέσουν αλλεργίες;

Γενικά συμπτώματα ενεργοποιούνται από μία πρωτεΐνη στο τρίχωμα, το σάλιο και τα ούρα των θερμόαιμων ζώων. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα πουλιά, οι γάτες, τα σκυλιά, τα κουνάβια, τα κουνέλια, ακόμη και ένα είδος χοίρων.

Τα επιθήλια του δέρματος αυτών των ζώων ανανεώνονται συνεχώς. Νέο και υγιέστερο δέρμα σχηματίζεται με αποτέλεσμα να βρίσκονται συνέχεια στον αέρα. Έτσι είναι εύκολο να εισπνευστούν και να μπουν στους πνεύμονες και το κυκλοφορικό σύστημα. Αν έχετε ευαισθησία, το σώμα τα αντιλαμβάνεται ως επιβλαβής ουσία και λειτουργεί ανάλογα για να τα αποβάλει.

Τα ούρα και το σάλιο περιέχουν το ίδιο αλλεργιογόνο, έτσι μόλις στεγνώσουν μπορεί να διαφύγει στον αέρα, κάτι που προκαλεί περισσότερη αλλεργική αντίδραση.

Μήπως το μήκος του τριχώματος παίζει ρόλο;

Η σύντομη απάντηση είναι όχι. Πολλοί επιλέγουν γάτες ή σκύλους με πολύ λίγο τρίχωμα. Το τρίχωμα όμως δεν είναι το αλλεργιογόνο, αλλά ακόμη και αν ήταν, αυτό δεν θα εξάλειφε την πρωτεΐνη στο ξεραμένο σάλιο και ούρα.

Υπάρχει τρόπος να περιορίσουμε την παραγωγή επιθηλίων στα κατοικίδια ζώα;

Κάθε κατοικίδιο ζώο είναι διαφορετικό και το ποσό των επιθηλίων που παράγει αντιστοιχεί  στους  οργανισμούς τους. Πλένοντας το κατοικίδιο ζώο σας τακτικά μπορεί να ξεπλύνει τις νεκρές νιφάδες του δέρματος του, πριν αυτές καταλήξουν στον αέρα.

Συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο για τα σωστά προϊόντα που πρέπει να χρησιμοποιείτε και τη συχνότητα, που θα κρατήσει το δέρμα του κατοικίδιου ζώου σας υγιές, χωρίς αυτό να ξηραίνεται. Η ξήρανση του δέρματος του ζώου για οποιοδήποτε λόγο, μπορεί να προκαλέσει ακόμη περισσότερα προβλήματα και για σας αλλά και για το ίδιο το κατοικίδιο ζώο σας.

Πώς μπορείτε να αποφύγετε τα αλλεργιογόνα από τα κατοικίδια;

Ο μόνος τρόπος είναι να επιλέξετε ψυχρόαιμα ζώα ως κατοικίδια όπως ψάρια, σαύρες, βατράχια, φίδια και άλλα ερπετά.

Πώς να δημιουργήσω μια ελεύθερη ζώνη;

Η καλύτερη περιοχή του σπιτιού για να μην έχει πρόσβαση το κατοικίδιο μας είναι η κρεβατοκάμαρα. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζουμε σε ένα χαμηλό αριθμό τα επιθήλια του ζώου σε αυτό το δωμάτιο και έτσι εξασφαλίζουμε έναν καλό ύπνο, στη διάρκεια του οποίου αυξάνεται  η ικανότητα του σώματός μας να αντιμετωπίσουμε τις αλλεργίες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η δημιουργία αυτής της ζώνης είναι καλό να πραγματοποιείται νωρίς, μόλις τα κατοικίδια ζώα έρχονται στο σπίτι και στην οικογένεια. Κρατώντας την πόρτα του δωματίου κλειστή  θα δίνετε συνεχώς το μήνυμα στα νεαρά κατοικίδια ζώα.

Ωστόσο, το να επανεκπαιδεύσετε ένα κατοικίδιο ζώο που συνήθιζε να βρίσκεται σε όλα τα μέρη του σπιτιού, θα πάρει λίγο περισσότερη υπομονή και επιμονή.

Δημιουργήστε έναν άνετο εναλλακτικό χώρο με τα αγαπημένα του παιχνίδια, καθώς και ένα άνετο χαλί ή κρεβάτι. Ανταμείψτε το κατοικίδιο ζώο σας με μεγάλη αγάπη, όταν αποδέχεται το νέο μέρος που θα κοιμάται.

Μπορεί το φιλτράρισμα του αέρα να μειώσει τον αριθμό των αλλεργιογόνων ;

Μπορεί να βοηθήσει απόλυτα, όχι μόνο με τα κατοικίδια ζώα που σχετίζονται με αλλεργιογόνα, αλλά και με άλλες πιο φυσιολογικές ερεθιστικές ουσίες που βρίσκονται σε κάθε εσωτερικό χώρο, ανεξάρτητα από την καθαριότητα του σπιτιού.

http://www.sooperarticles.com/pets-articles/pet-allergies-5-questions-answered-1100091.html