6 απλά βήματα για ένα ευτυχισμένο κατοικίδιο

Αναζήτηση

6 απλά βήματα για ένα ευτυχισμένο κατοικίδιο

6 απλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βεβαιωθείτε πως το κατοικίδιο σας έχει μια καλύτερη ζωή:

1. Βεβαιωθείτε πως το κατοικίδιο σας φορά ταυτότητα. Η ταυτότητα δηλώνει την κατοικία του και την ιατρική του κατάσταση.

2. Αποτρέψτε προβλήματα συμπεριφοράς με το να εκπαιδεύσετε το κατοικίδιο σας, πριν αυτό αποκτήσει κακές συνήθειες. Αυτό θα κάνει και εσάς αλλά και εκείνο ευτυχισμένο για όλη την διάρκεια της κοινή σας ζωής.

3. Πηγαίνετε το για
check up στον κτηνίατρο τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Ορισμένα προβλήματα συμπεριφοράς μπορεί να συνδέονται με κάποιο πρόβλημα υγείας. Η επίσκεψη στον κτηνίατρο σε τακτική βάση θα σας βοηθήσει και με το 2ο βήμα.

4. Προετοιμαστείτε για τις έκτακτες περιπτώσεις, π.χ. όπως ένας σεισμός. Βεβαιωθείτε πως κάποιος από την οικογένεια σας έχει αναλάβει την απομάκρυνση του κατοικίδιου σας από το σπίτι και την τοποθέτηση του σε ένα ασφαλές μέρος.

5. Σχεδιάστε για το μέλλον. Ποιος θα αναλάβει τη φροντίδα του κατοικίδιου σας αν κάτι συμβεί σε εσάς; Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάποιον να αναλάβει τη φύλαξη και φροντίδα του ζώου σας ακόμα και σε περιπτώσεις όπως εάν βρίσκεστε στο νοσοκομείο, δεν μπορείτε εσείς για λόγους υγείας ή είστε σε κάποιο ταξίδι.

6. Μάθετε να αποφεύγετε τα δαγκώματα εάν το κατοικίδιο σας είναι σκύλος. Εκπαιδεύστε και το κατοικίδιο σας αλλά και την οικογένεια σας. Ιδιαίτερα σημαντικό για τα παιδιά. Το μεγαλύτερο ποσοστό δαγκωμάτων είναι από σκύλους που ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή!

http://www.ipetus.com/56394_how-to-have-a-happier-pet-in-6-steps