Ακατάλληλη η χρήση αλυσίδας στα σκυλιά

Αναζήτηση

Ακατάλληλη η χρήση αλυσίδας στα σκυλιά


Μερικοί χρησιμοποιούν αλυσίδα στα σκυλιά τους για να τα ελέγχουν. Ανάμεσα σε αυτούς είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν την αλυσίδα σε μόνιμη βάση, ενώ άλλοι τη χρησιμοποιούν όταν βρίσκονται μακριά από το σκυλί και το σπίτι τους. Ανεξάρτητα από την κάλυψη βασικών αναγκών όπως νερού, τροφίμων και κατάλληλης στέγης, το δέσιμο με αλυσίδα είναι μη αποδεκτό για τους ακόλουθους λόγους:

-Τα αλυσοδεμένα σκυλιά γίνονται επιθετικά. Όταν ένα κατοικίδιο ζώο περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο μέρος από αλυσίδες ταράσσεται. Τα σκυλιά που φυλάσσονται δεμένα είναι πολύ πιο πιθανό να δαγκώσουν σε σύγκριση με τα σκυλιά που βρίσκονται στο σπίτι.

-Τα σκυλιά πώς είναι απομονωμένα δεν έχουν κοινωνικοποιηθεί. Πρόκειται για ζώα που μαθαίνουν από τους άλλους και θέλουν προσοχή και αγάπη. Απολαμβάνουν την παρέα και πρέπει να βρίσκονται μαζί με κόσμο. Τα αλυσοδεμένα κατοικίδια ζώα δεν εκτίθενται σε άλλα πρόσωπα ή νέες συνθήκες και ως εκ τούτου γίνονται νευρωτικά, φοβισμένα και δυστυχισμένα.

-Έχουν προβληματικές συμπεριφορές, επειδή ποτέ δεν έχουν ακολουθήσει κανόνες και δεν έχουν μάθει καλούς τρόπους. Είναι πολύ δύσκολο να εκπαιδευτεί ένας αλυσοδεμένος σκύλος, μόνο και μόνο επειδή δεν έχει βρεθεί ποτέ γύρω από άτομα για αρκετό χρόνο για να πάρει την κατάλληλη εκπαίδευση.

-Τα παράσιτα είναι πιο πιθανό να έλκονται από αλυσοδεμένα σκυλιά. Δεδομένου ότι έχει παρατηρηθεί, τα υπαίθρια σκυλιά έχουν περισσότερες βακτηριακές λοιμώξεις, ψύλλους και τσιμπούρια.

-Είναι πολύ πιθανόν να τραυματιστούν. Τα σκυλιά μπορούν να πιαστούν στην αλυσίδα και να βλάψουν τον εαυτό τους, μερικές φορές ακόμη και να πνιγούν ή να κρεμαστούν.

-Ένα αλυσοδεμένο κατοικίδιο δεν μπορεί ποτέ να είναι ένας καλός φρουρός. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο χώρος που μπορεί να κινείται είναι περιορισμένος.

-Ένα κατοικίδιο ζώο αλυσοδεμένο είναι πιο πιθανό να υποφέρει από θερμοπληξία. Ακόμα και με σκυλόσπιτο, ο ζεστός καιρός μπορεί να επηρεάσει ένα αλυσοδεμένο σκυλί και να του προκαλέσει θερμοπληξία.

-Το να αλυσοδέσετε το κατοικίδιο σας είναι μια από τις πιο παθητικές σκληρότητες απέναντι στο ζώο. Όταν ο ιδιοκτήτης δένει το σκυλί του το αφήνει εκτεθειμένο στο κρύο, στη ζέστη, καθώς και στις επιθέσεις από άλλα ζώα ή από ανθρώπους. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη συναισθηματική εκμετάλλευση όταν αγνοούμε ένα σκυλί.

http://www.sooperarticles.com/pets-articles/vets-pet-health-articles/reasons-why-using-dog-chain-unacceptable-1130699.html