Ιώσεις και κρυολογήματα στην εγκυμοσύνη

Αναζήτηση

Ιώσεις και κρυολογήματα στην εγκυμοσύνη

Παρασκευή 25/05/12


Η περίοδος της εγκυμοσύνης για την γυναίκα είναι μια απο τις πιο σοβαρές καταστάσεις όσον αφορά την υγεία της ίδιας αλλά και του παιδιού που κυοφορεί.

 Κατά την διάρκεια αυτής είναι καλό να αποφεύγεται η όποια ασθένεια, η γρίπη ακόμα και το κοινό κρυολόγημα καθώς οι ιοί που τις προκαλούν μπορούν να επιφέρουν επιπλοκές στην υγεία.

 Τα συμπτώματα των δύο αυτών περιπτώσεων ασθένειας είναι περίπου τα ίδια, μόνο που στην περίπτωση της γρίπης είναι πιο έντονα. Θα πρέπει εδώ να αναφερθεί πως στην περίοδο της εγκυμοσύνης τα συμπτώματα μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο διάστημα μιας και το ανοσοποιητικό σύστημα της γυναίκας είναι πιο αδύναμο και συνάμα πιο ευάλωτο.

 Γνωρίζοντας τι συμπτώματα προκαλεί ένα κοινό κρυολόγημα και τι συμπτώματα θα έχουμε σε περίπτωση που νοσήσουμε απο κάποια γρίπη, μας βοηθά στο να τα αντιμετωπίσουμε:

 Κοινό κρυολόγημα

Πυρετός που μπορεί να φτάσει μέχρι  38.8 C

Κούραση, σωματική εξασθένηση

Συνάχι ή βουλωμένη μύτη

Βήχας και φτέρνισμα

Πονοκέφαλος

 Γρίπη

Πυρετός που μπορεί να ξεπεράσει το 38.8 C

Βουλωμένη μύτη

Ρίγη, κρυάδες

Κούραση, σωματική εξασθένηση

Εφίδρωση

Πονοκέφαλος

 Είναι πολύ σημαντικό να μην γίνεται χρήση φαρμάκων κατά την διάρκεια της κύησης γιατί μπορεί να την επηρεάσουν αρνητικά, και αυτό θα πρέπει να γίνεται μόνο σε περιπτώσεις που ο γιατρός σας το θεωρεί απαραίτητο και αναγκαίο.

 Σε περίπτωση που μια έγκυος γυναίκα έχει πολύ υψηλό πυρετό ή υποφέρει απο πόνο στο στήθος θα πρέπει αμέσως να ενημερώσει τον γιατρό της για να αποφύγει τυχόν επιπλοκές.

 Μερικές απλές και ασφαλείς συμβουλές για ανακούφιση των συμπτωμάτων είναι να αποφεύγετε την υπερβολική κούραση και να ξεκουράζεστε αρκετά, να καταναλώνετε πολλά υγρά κυρίως νερό και τσάι και να κάνετε γαργάρες με αλατόνερο για τον ερεθισμένο λαιμό σας. Ακόμη ένα ζεστό μπάνιο με υδρατμούς, κυρίως στο πρόσωπο, θα σας βοηθήσει να αναπνεύσετε καλύτερα καθώς βοηθά να ανοίξουν οι αεραγωγοί του οργανισμού σας.

 Ο καλύτερος τρόπος αποφυγής των συμπτωμάτων και της ίδιας της ασθένειας είναι η πρόληψη γι’αυτό καλό θα ήταν να αποφεύγετε την επαφή με άτομα που νοσούν αλλά και μέρη με μεγάλο συνωστισμό.

 

 Πηγή: http://www.pregnancy-parenting.becomegorgeous.com