Το περπάτημα η καλύτερη άσκηση στην περίοδο της εγκυμοσύνης

Αναζήτηση

Το περπάτημα η καλύτερη άσκηση στην περίοδο της εγκυμοσύνης

Το περπάτημα αποτελεί την ιδανική άσκηση στην περίοδο της εγκυμοσύνης καθώς βοηθά στη φυσική κατάσταση της εγκύου ενισχύοντας την καλή κυκλοφορία του αίματος. 

Βοηθά το σώμα της γυναίκας να ανταπεξέλθει καλύτερα στον τοκετό αλλά και να επανέλθει γρηγορότερα στην φόρμα του ύστερα από την γέννηση του παιδιού.

Τα βολικά παπούτσια είναι απαραίτητη προϋπόθεση, κυρίως παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα ώστε να αποφευχθεί η καταπόνηση στα πόδια και τη μέση, όπως και ρούχα βαμβακερά και άνετα που βοηθούν το δέρμα να αναπνέει καθόλη τη διάρκεια της άσκησης. 

 Ιδανική συχνότητα θεωρείται μισή ώρα 3-4 φορές την εβδομάδα ανάλογα πάντα με τις αντοχές της εγκύου.

 Προτού ξεκινήσει μια γυναίκα να ασκείται με το περπάτημα θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτεί τον γιατρό της. Σε περίπτωση που υπάρχουν τυχόν επιπλοκές στην εγκυμοσύνη, η άσκηση απαγορεύεται. 

 Η ένταση του βαδίσματος θα πρέπει να προσαρμόζεται ανάλογα με τις αντοχές της κάθε γυναίκας, πάντα ξεκινώντας με  ήπιο τρόπο διανύοντας μικρές αποστάσεις και αυξάνοντας σταδιακά τον χρόνο και την ένταση.   

 Σε περιπτώσεις που η γυναίκα δεν ασκούνταν πριν την εγκυμοσύνη θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και να μην το παρακάνει.

 Αν η έγκυος παρουσιάσει δυσφορία, πόνο, κόπωση ή αδιαθεσία θα πρέπει αυτομάτως να σταματήσει. 

 

Πηγή: http://www.babyspace.gr/Article/pregnancy-fitness-walking/105-764.html