Ταξιδεύοντας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αναζήτηση

Ταξιδεύοντας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Πολλές γυναίκες ανησυχούν κατά πόσο είναι επικίνδυνο να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και αν αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο μωρό τους ή οποιαδήποτε επιπλοκή στην εγκυμοσύνη. Σε γενικές γραμμές είναι ασφαλές μια έγκυος γυναίκα να ταξιδέψει εάν δεν έχει μια “υψηλού κινδύνου” εγκυμοσύνη. Ωστόσο το καλύτερο θα ήταν να συμβουλευτείτε το γιατρό σας σε περίπτωση που κάνετε σχέδια για κάποιο ταξίδι.

Μερικές γενικές συμβουλές είναι να προσπαθείτε να σηκώνεστε και να περπατάτε κάθε μία ώρα, καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού, να είστε ξεκούραστες όσο το δυνατόν περισσότερο και να μην το παρακάνετε, καθώς και να καταναλώνετε πολλά υγρά.

Ταξιδεύοντας με αεροπλάνο τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Είναι γενικά ασφαλές να ταξιδέψετε αεροπορικώς μέχρι την 35ο εβδομάδα της κύησης σας, κάνοντας διεθνείς πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και μέχρι την 36 εβδομάδα για εγχώριες και σύντομες πτήσεις. Ωστόσο, οι γυναίκες που βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο πρόωρου τοκετού, που μπορεί να υποφέρουν από διαταραχές του πλακούντα, θα πρέπει να αποφύγουν τις αεροπορικές πτήσεις.

Κάποιες συμβουλές για τα αεροπορικά ταξίδια:

- Αποφύγετε τις πτήσεις σε υψηλό υψόμετρο. Όσο υψηλότερη είναι η πτήση τόσο λιγότερα είναι και τα επίπεδα του οξυγόνου στον αέρα, τα οποία θα αυξήσουν τον καρδιακό ρυθμό και θα επηρεάσουν το μωρό σας με τον ίδιο τρόπο

-Εάν πρήζεστε στην εγκυμοσύνη σας, ταξιδέψτε με φαρδιά και άνετα ρούχα.

-Παραμείνετε ενυδατωμένη καταναλώνοντας πολλά υγρά.
- Στο αεροπλάνο, προσπαθήστε να καθίσετε δίπλα στο διάδρομο και όσο πιο κοντά στην τουαλέτα.
-
Κινήστε όσο το δυνατόν συχνότερα κατά τη διάρκεια της πτήσης.
-Προσέξτε τα μηχανήματα ακτινών (
x-rays) στον αεροδρόμιο

Ταξιδεύοντας με αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η κύρια ανησυχία για μια έγκυο γυναίκα που πρόκειται να ταξιδέψει οδικώς είναι η ζώνη ασφαλείας του αυτοκινήτου και αν αυτή θα προκαλέσει κάποια βλάβη στο μωρό με κάποιο τρόπο. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση θα βλάψει το μωρό σας. Έρευνες δείχνουν πως οι πιο σοβαροί τραυματισμοί σε περίπτωση αυτοκινητιστικού ατυχήματος θα είχαν αποφευχθεί εάν οι επιβάτες φορούσαν τις ζώνες τους.

Η  υγεία σας και η ασφάλειά σας είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του μωρού σας, έτσι είναι καλύτερα να φοράτε τη ζώνη για να είστε ασφαλείς.

http://www.pregnancy-calendars.net/travel-pregnancy.aspx#.UCN3n6CWVyw