Είναι το μόνιμο μακιγιάζ ασφαλές;

Αναζήτηση

Είναι το μόνιμο μακιγιάζ ασφαλές;


Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες έχουν στραφεί στην επιλογή του μόνιμου μακιγιάζ- μελάνια ποιότητας τατουάζ που εφαρμόζονται μόνιμα στο δέρμα.

Αυτό το είδος της εφαρμογής μακιγιάζ θεωρείται από κάποιους πιο βολικό και λιγότερο χρονοβόρο από ότι η συχνή εφαρμογή του μακιγιάζ, ενώ άλλοι θεωρούν απλώς ότι πρόκειται για μια άλλη επιλογή της αισθητικής χειρουργικής. Είναι όμως ασφαλές;

Οι πιο συχνές επιλογές και μορφές του μόνιμου μακιγιάζ περιλαμβάνουν τατουάζ φρυδιών και την εφαρμογή μόνιμου  eyeliner ή κραγιόν. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν μια παραλλαγή της ίδιας διαδικασίας για να αποκρύψουν δερματικές παθήσεις ή προβλήματα μελάγχρωσης του δέρματος. Ωστόσο, λίγοι άνθρωποι λαμβάνουν υπόψη τα πιθανά μελλοντικά προβλήματα.

Οι πρακτικές που ακολουθούνται σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι αυτές που συνίστανται με αποτέλεσμα την εφαρμογή ανθυγιεινών τατουάζ και μόνιμου μακιγιάζ. Ο εξοπλισμός και τα μελάνια τα οποία δεν είναι αποστειρωμένα μπορεί να οδηγήσουν στη μετάδοση μολυσματικών νόσων από το ένα άτομο στο άλλο. Οι μεγαλύτερες ανησυχίες, και οι πιο συχνά διαδεδομένες μολύνσεις, περιλαμβάνουν ηπατίτιδα και μόλυνση Staph.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι αλλεργικοί στα μελάνια του τατουάζ με αλλεργικές αντιδράσεις που κυμαίνονται από απλή δυσφορία όπως κνησμό ή κάψιμο μέχρι σε μεγάλες πληγές, οζίδια ή χηλοειδή ακόμη και σε μόνιμες ουλές.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι η αφαίρεση στην περίπτωση ενός προβλήματος με ένα τατουάζ ή με το μόνιμο μακιγιάζ. Παρά την τεχνολογία του λέιζερ, η αφαίρεση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ανάλογα με τον τύπο και το μέγεθος του τατουάζ, καθώς και το είδος του μελανιού που χρησιμοποιείται, η αφαίρεση θα μπορούσε να λάβει πολλαπλές θεραπείες, καταστρέφοντας τόσο το πορτοφόλι, όσο και τη ψυχολογία του ατόμου.  Η αφαίρεση τατουάζ χωρίς κάποια σχετιζόμενη ουλή είναι συχνά αδύνατη. Ανάλογα με την τοποθεσία του, η αφαίρεση μπορεί να είναι μια λανθασμένη επιλογή ή ακόμη και εντελώς ακατάλληλη. Ενώ μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε μελάνι γύρω από ευαίσθητες περιοχές των ματιών, οι γιατροί συχνά διστάζουν την αφαίρεση του.

Ακόμη υπάρχει το θέμα της αλλαγής της δομής του προσώπου. Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, το δέρμα τους χάνει την ελαστικότητα του. Για ορισμένες περιοχές του προσώπου, όπως είναι τα χείλη, το δέρμα, επίσης στεγνώνει και φαίνεται να συρρικνώνεται. Το μόνιμο μακιγιάζ που εφαρμόζεται στα μάτια ή στα χείλη, ως εκ τούτου, θα μπορούσε ξαφνικά να αλλάξει θέση, δίνοντας στο άτομο μια εμφάνιση που είναι κάθε άλλο παρά ελκυστική.

Οι άνθρωποι που έχουν τατουάζ ή ακόμα και μόνιμο μακιγιάζ μπορεί επίσης να έχουν προβλήματα με ορισμένους τύπους ιατρικών εξετάσεων, όπως η μαγνητική τομογραφία (MRI). Θα μπορούσαν να βιώσουν κάψιμο και πρήξιμο γύρω από την περιοχή που βρίσκεται το μελάνι τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά από τη διαδικασία. Ορισμένοι τύποι μελανιών είναι επίσης γνωστό ότι αλληλεπιδρούν με την αποτελεσματικότητα της εξέτασης. Η πεποίθηση είναι ότι τα μελάνια περιέχουν μεταλλικές χρωστικές που αλληλεπιδρούν αρνητικά με τον εξοπλισμό.

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ προσεκτικά αν ένα μόνιμο μακιγιάζ αξίζει τον κόπο.

http://www.thebeautybiz.com/258/article/cosmetics/is-permanent-makeup-safe